Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muža, označovaného za bosa nitrianskeho podsvetia, prepustili na slobodu
Zdielať na

Muža, označovaného za bosa nitrianskeho podsvetia, prepustili na slobodu

ILAVA / Muž v minulosti označovaný za bosa nitrianskeho podsvetia je na slobode. Ľuboš Ferus v piatok opustil brány Ilavskej väznice, v ktorej sedel pol roka za ozbrojenú lúpež.

Podľa vyšetrovateľov národnej kriminálnej agentúry koncom minulého roka prepadol spolu s ďalším mužom posádku taxíka a mal vytiahnuť nôž. Ferus však vinu od začiatku odmieta. Išlo vraj o ľudí, ktorí robili neporiadok v jednom z podnikov a majiteľ ho požiadal o pomoc.

"My sme od začiatku tvrdili, že toto obvinenie je naozaj tendenčné, nezákonné, nelogické a zmätočné. My nesúhlasíme s týmto obvinením. Jednoducho máme za to, že to bude vecou dokazovania a veríme, že to ukáže, že sme nevinní, čo tvrdíme od začiatku," uviedla advokátka obvineného Júlia Vestenická . 

Ľuboša Ferusa spolu s priateľom jeho dcéry boli v januári obvinení z toho, že olúpili štyroch mladíkov. Kým Ferus putoval za mreže, mladíka prepustili. 

Všetkému údajne predchádzal konflikt v nočnom podniku. Štyria údajní poškodení sa tam zabávali a pritom rozbíjali veci. Barman od nich žiadal zaplatiť škodu, čo odmietli a preto ich tam zamkol. Partia vraj utiekla cez okno. "Oni ho vytrhli a cez sieťku vyskákali von," uviedol majiteľ podniku.

Barman medzitým zavolal na políciu, ale aj majiteľovi. Ten sa práve zabával na plese so synom a Ľubošom Ferusom, ten jediný nepil alkohol, preto ich tam viezol. Partia ušla na taxíku, ktorý chceli s majiteľom podniku do príchodu polície zastaviť. Zastihli ich v Želiezovciach a strhla sa bitka.

Majiteľ podniku tvrdí, že až keď Ľuboš Ferus videl, že je zle vystúpil z auta a išiel im na pomoc. "Prehodili ma cez plot, traja na mne ležali. On tam bol ako šofér, on by sa nebol do ničoho staral, len videl, že je zle. Syn zakrvavený, ja som už pod ním," tvrdil majiteľ podniku. 

Podľa polície bolo všetko inak. Ľuboš Ferus spolu so synom majiteľa údajne partiu autom zablokovali a pýtali od nich 1600 eur a mobilný telefón. Ferus mal mať v rukách aj nôž. "Ja som nevidel nôž ani peniaze, ani nebolo ako pýtať, keď utekali, ja neviem, to je celé vymyslené," povedal obvinený Adrián. Polícia ich ale obvinila. "Päťdesiatpäťročný a dvadsaťjedenročný muž boli obvinení zo zločinu lúpeže," uviedla policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. 

Pozrite si archívnu reportáž, ktorá súvisí s prípadom: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy