Skoro jasno
15°
Bratislava
Nehoda v hlavnom meste zablokovala električky. Tvorili sa dlhé kolóny
Zdielať na

Nehoda v hlavnom meste zablokovala električky. Tvorili sa dlhé kolóny

BRATISLAVA / Ranná nehoda v hlavnom meste vyradila električkovú dopravu. Cestujúci, ktorí smerovali do práce, tak museli počkať na náhradné autobusy. Aj šoféri museli byť trpezliví. Nehodu si totiž obzerali zvedavci a v oboch smeroch sa tvorili kolóny.

K nehode došlo na Račianskej ulici krátko po 7:00 hodine ráno. Vodič Škody Fabie smeroval po Račianskej v smere von z mesta. Pri svojej jazde nedal prednosť autobusu mestskej hromadnej dopravy, v ktorom sa v čase nárazu viezlo približne 90 cestujúcich. Po strete auto odhodilo a skončil v električkovom koľajisku.

Šoférovi ani cestujúcim sa našťastie nič nestalo, no auto zostalo nepojazdné a trať zablokovalo. Počas dokumentovania nehody sa na Račianskej ulici tvorili dlhé kolóny a električke v smere do Rače nepremávali.

"Premávka električiek tak bola v danom úseku prerušená. Dispečing Dopravného podniku Bratislava však nasadil náhradnú autobusovú dopravu," informovala Adriana Volfová, hovorkyňa DPB. 

Po Fabiu musela prísť odťahová služba, ktorá auto pomocou špeciálneho zariadenia z koľají dostala preč, naložila ju na plošinu a odviezla do servisu. Napriek tomu, že nehoda vyradila v úseku električky na skoro 2 hodiny, škody na vozidlách neboli veľké. "Udalosť sa zaobišla bez zranenia cestujúcej verejnosti a predbežne vyčíslená škoda na autobuse je cca 1500 eur," dodala Volfová. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy