Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Motorkárovi vbehla do cesty srna. Po tvrdom náraze sa ešte desiatky metrov šmýkal
Zdielať na

Motorkárovi vbehla do cesty srna. Po tvrdom náraze sa ešte desiatky metrov šmýkal

LEVOČA / Motorkár na Spiši skončil v opatere hasičov, záchranárov a neskôr lekárov. Na rovnom úseku cesty mu pod kolesá vbehla srna. Po tvrdom náraze sa ešte desiatky metrov šmýkal po zemi. Po nehode ostal bezvládne ležať.

Vzdialenosť od miesta nárazu až po miesto, kde ostala motorka ležať, je 130 metrov. Zranenému mužovi po nehode pomáhal okoloidúci záchranár z Poľska. Ako skúsený záchranár mu hlavne fixoval hlavu a krk. Pomáhala mu policajná hliadka. Po pár minútach k nehode dorazili levočskí hasiči. 

"Bol v opatere prakticky nejakého vodiča, ktorý bol na mieste udalosti. Po našom príchode jednotka prvá poskytla predlekársku pomoc," informuje veliteľ zásahu Peter Freundorfer, HaZZ Levoča. Srna pred motorku vyskočila na takzvanej starej ceste zo Spišského Štvrtka do Levoče. Pred nárazom ju motorkár nemal šancu vidieť, keďže sa vyrútila z prudkého svahu vedľa cesty, po mužovej pravačke. 

"Bol pri vedomí a komunikoval," približuje Peter Freundorfer. "Muž pri nehode utrpel stredne ťažké poranenia. Po ošetrení bol prevezený do nemocnice v Spišskej Novej Vsi," vysvetľuje hovorkyňa záchranárskej skupiny Katarína Načiniaková. Motorkár sa nebol schopný podrobiť dychovej skúške.

Zlomeniny, otras mozgu a povrchové zranenia

V nemocnici zistili, že má zlomené rebrá, otras mozgu a množstvo povrchových zranení. Či náhodou pred jazdou nepil, policajti zistia z odberu krvi. "Pacient je stabilizovaný a mimo ohrozenia života," dodáva hovorkyňa siete nemocníc Jana Fedáková. Viacerí svedkovia sa pri nehode zhodli, že mužovi život zachránili správne ochranné motorkárske prvky na oblečení.

Motorkár sa zrazil s jeleňom. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy