Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Advokát Pavla Ruska podal trestné oznámenie v súvislosti so zmenkou číslo 5
Zdielať na

Advokát Pavla Ruska podal trestné oznámenie v súvislosti so zmenkou číslo 5

PEZINOK / V pondelok opäť pokračoval súdny proces v kauze údajného falšovania zmeniek v hodnote takmer 70 miliónov eur.

Trestné oznámenie pre zločin marenia spravodlivosti v súvislosti so zmenkou číslo 5. "Nedozvedeli sme sa vôbec odkiaľ je, zatiaľ to vyzerá, že originál k nej nie je. Vznikajú tu také čarovné klobúky, z ktorých sa vyťahujú skôr mediálne zaujímavé správy, akoby ani nie tak v súvislosti s trestným konaním, ale skôr na nejaké vytváranie politickej arény. Toto je také zneužitie trestného konania, aké som ešte nezažil," myslí si advokát Marek Para. 

Advokát sa vyjadril aj na tému presunu obvineného. "Navrhovali sme presun práve kvôli porušovaniu práva na obhajobu. Malo by dôjsť k presunu do Bratislavy, kde by bolo umožnené poradiť sa s klientom a následne vypovedať," tvrdí Para. 

​Boli aj indície, ktoré naznačovali, že by stredajší výsluch Petra Tótha nemal prebehnúť v dôsledku bezpečnostného obmedzenia tejto osoby. "Navrhovali sme to vyriešiť už v predstihu kvôli príprave procesných strán, zatiaľ povedal pán predseda senátu, že to bude riešiť deň vopred, lebo nezvykne veci riešiť nejak dva dni v predstihu. Verím, že v utorok sa dozvieme, čo sa v stredu na súde udeje," dodáva Marek Para. 

Výpoveď Petra Tótha sa nemusí uskutočniť. Zatiaľ na plánovanom výsluchu sa nič nemení. Podľa zistení TV JOJ je pravdepodobné, že s výsluchom Petra Tótha vznikajú problémy, ktoré sa týkajú jeho bezpečnosti. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy