Skoro jasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Muž sa pokúsil zaškrtiť otca, potom napadol policajta. Odsúdený bol už osemkrát
Zdielať na

Muž sa pokúsil zaškrtiť otca, potom napadol policajta. Odsúdený bol už osemkrát

HUMENNÉ / Dobre, že je za mrežami - tak obyvatelia sídliska v Humennom reagujú na väzobné stíhanie 32-ročného muža. Najprv sa pokúsil zaškrtiť otca a potom zaútočil na policajta. O problémoch s mužom sme už v Krimi hovorili, keď sa na nás obrátili rodičia 11-ročného dievčatka.

Muž je právoplatne za mrežami vyšetrovacej väzby, a to pre zločin útoku na verejného činiteľa. Sudca ho tam poslal z obavy, že by v trestnej činnosti mohol pokračovať. Do problémov sa dostal po tom, ako sa v byte podľa polície pokúsil zaškrtiť svojho otca. V dverách zámerne zlomil kľúč, aby sa policajti dovnútra nedostali. Na pomoc prišli hasiči. To už bol muž na balkóne a snažil sa preliezť na ten susedný, hoci sa to dialo na siedmom poschodí.

Ani v policajnej cele jeho vystrájanie neprestalo. "Odlomil rúrku z vodovodného potrubia, poškodzoval ňou steny miestnosti, monitorovacie zariadenie a potom ňou zaútočil na policajta," povedala policajná hovorkyňa v Prešove Jana Ligdayová. Ten skončil v nemocnici a obvinený vo väzbe. Podľa zistení TV JOJ z prostredia vyšetrovania bol doteraz právoplatne odsúdený až osemkrát, išlo pritom aj o násilné trestné činy. Posledný právoplatný trest dostal za nebezpečné vyhrážanie. "On roky rokúce vystrája, on pre našu spoločnosť je veľmi nebezpečný," uviedla obyvateľka sídliska Alica. 

Okrem zločinu útoku na verejného činiteľa má teraz muž na krku aj nebezpečné vyhrážanie vo vzťahu k otcovi. "Hrozí mu až osemročné väzenie," dodala Ligdayová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy