Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V mŕtvom ramene Hrona našli telo 64-ročného rybára
Zdielať na

V mŕtvom ramene Hrona našli telo 64-ročného rybára

ŠTÚROVO / Na mŕtvom ramene Hrona, neďaleko Štúrova, prišiel o život 64-ročný muž. Podľa ostatných rybárov chodieval zvyčajne na ryby s manželkou. Tentoraz si dlhoročnú záľubu vychutnával sám a zrejme to sa mu stalo osudným.

"Keď som sem prišiel ráno a zbadal ho, ja som si myslel, že je to nejaké drevo, keď sa objavila sanitka a požiarnici, potom polícia, tak som zistil, že niečo sa stalo," vraví dlhoročný funkcionár Rybárskeho zväzu Štúrovo Ladislav Szeifert. 

Z nočnej rybačky sa nevrátil domov 64-ročný muž zo Štúrova, preto za ním manželka poslala kamaráta.Ten na hladine mŕtveho ramena rieky Hron, jedného zo štyroch rybárskych revírov pri Štúrove, objavil už len nehybné telo. "Keď sme došli na miesto zásahu, dotyčná osoba bola pri brehu, nejavila známky života, za pomoci lana sme ho vytiahli," informoval veliteľ zásahu hasičov, Ákos Varga. 

"Na zistenie presnej príčiny smrti bude vykonaná zdravotno-bezpečnostná pitva," uviedla policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. Nebohý rybár sa na breh vybral s udicami ešte v piatok. Bežne tam rybári v pokoji prírody trávia nielen dni, ale aj noci.

"Viete, ja mám svoje roky a nechodím sám, čakám kamarátov, prídu 4-5. Sám nechodím, mám svoje roky a nedoporučujem ani mladým, ani nikomu, lebo hocičo sa môže stať, môže na chvíľu nejaké bezvedomie a padne do tej vody a keď tam nikto nie je, tak nikto nepomôže," vraví Szeifert. Polícia prípad vyšetruje ako trestný čin usmrtenia. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy