Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Štefan šoféroval s takmer šiestimi promile. Podľa záchranára život ohrozujú už štyri promile
Zdielať na

Štefan šoféroval s takmer šiestimi promile. Podľa záchranára život ohrozujú už štyri promile

BANSKÁ ŠTIAVNICA / Jazdil opitý a už aj pozná svoj trest. Štyridsaťtriročný Štefan šoféroval po Banskej Štiavnici s takmer šiestimi promile. Jeho zvláštnu jazdu si všimla policajná hliadka. Keď ho zastavili, vodič sa priznal, že si pred jazdou vypil. Po vytriezvení o jeho treste rozhodol Okresný súd v Žiari nad Hronom v superrýchlom konaní.

Najskôr popíjal a potom si bez váhania sadol za volant. Hoci ani zďaleka nemal auto pod kontrolou a jeho šoférske schopnosti ovládol alkohol, jazdil po uliciach Banskej Štiavnice, a to až do chvíle, kým ho nezastavila policajná hliadka. "Nafúkal 5,79 promile, policajtom povedal, že pil tesne pred tým, ako si sadol za volant," uviedla policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

"Hladila alkoholu zhruba štyri promile je život ohrozujúca, vysoké hodnoty môžu viesť až k otrave," uviedol záchranár Tomáš Mydlo. 

Štyridsaťtriročný Štefan tak už na ďalšiu jazdu mohol zabudnúť. Zavreli ho do policajnej cely a obvinili z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Policajti ho v piatok ráno eskortovali na Okresný súd v Žiari nad Hronom, sudca v priebehu hodiny rozhodol o treste za hazardnú jazdu pod vplyvom alkoholu. "Súd mu uložil trest na štyri mesiace, odklad na jeden rok," povedala hovorkyňa súdu Nina Spurná. 

Navyše nasledujúcich 40 mesiacov môže zabudnúť na šoférovanie, súd mu na túto dobu zakázal viesť akékoľvek motorové vozidlá. "Je to právoplatné, odpor nepodali," dodala Spurná. 

Po rozhodnutí súdu sa 43-ročný Štefan vytratil z budovy zadným vchodom. Do reči mu vôbec nebolo. Spoznalo ho ale viacero Žiarčanov, ktorý jeho jazdu s takmer šiestimi promile zaregistrovali.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy