Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Trčali mu len nohy. Muž zmeškal vlak, tak sa vlámal do auta, aby si pospal
Zdielať na

Trčali mu len nohy. Muž zmeškal vlak, tak sa vlámal do auta, aby si pospal

PREŠOV / Zmeškal posledný nočný spoj domov, no o nocľah prísť nechcel. Muž preto na zaparkovanom aute rozbil sklo a vliezol do vnútra. Náhodný svedok pochopil, čo sa deje, keď mužovi cez okno auta trčali nohy. Kým prišli policajti, nočný vandal už v cudzom aute spal.

Stalo sa to krátko po polnoci. To, že sa na ulici niečo deje, zaregistroval sused, keď počul rinčanie skla. Okamžite zavolal políciu. Z bytu videl, ako z okna jedného zo zaparkovaných áut trčia nohy. Kým prišli policajti, páchateľ už v aute spal.

"Údajne sa nemal kde vyspať, zmeškal posledný spoj. Tak on si rozbil to okno a si ľahol do auta a spal. Vyriešené," vraví otec majiteľky auta Juraj Palko. 

Na miesto prišiel kriminalistický technik a všetko zadokumentoval. Policajti v prípade začali aj trestné stíhanie, a to pre poškodzovanie cudzej veci. V jednom z áut si síce chcel poslať, no poškodil aj ďalšie vozidlo, konkrétne vyhrievané spätné zrkadlo. "Presná výška škody doposiaľ nebola stanovená," informovala hovorkyňa policajného zboru Jana Ligdayová. 

Policajti zatiaľ konkrétnu osobu zo skutku neobvinili, no podľa poškodených sa muž stíhaniu nevyhne, keďže ho chytili priamo v aute. "Je to známa firma. Ľudia migrujú, hlavne v piatok z baru do baru a sú takí vandali," hovorí Palko. Unavenému páchateľovi teraz hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.  

Pozrite si reportáž o kurióznom prípade. Zlodej sa vlámal do lekárne, zjedol lieky a zaspal: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy