Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vlakom sa vybrala po výplatu, no domov sa už nevrátila. Dvanásť detí zostalo bez mamy a v strachu
Zdielať na

Vlakom sa vybrala po výplatu, no domov sa už nevrátila. Dvanásť detí zostalo bez mamy a v strachu

LUČENEC / Už niekoľko dní je nezvestná 46-ročná Lučenčanka Anna. Minulý týždeň sa vlakom vybrala do Bratislavy vyzdvihnúť si iba výplatu. Domov sa mala vrátiť o niekoľko hodín, no nestalo sa tak. Rodine sa neozvala, telefón má vypnutý.

Nezvestná žena má 12 detí, doma zostali 4 neplnoleté. Momentálne sa o nich stará staršia sestra, tá má však každú chvíľu porodiť svoje vlastné. Všetky majú o svoju mamu strach. "V živote sa to nestalo. Takto ani raz nebolo, že by nás nechala, ani deti," vysvetľuje dcéra nezvestnej ženy Simona. 

Anna si našla prácu v Bratislave, robila tam druhý mesiac. Minulý piatok nasadla ráno o štvrtej na vlak a išla si iba pre výplatu. Najstaršia dcéra s ňou naposledy telefonovala minulý piatok okolo pol šiestej podvečer. Anna mala byť v tom čase už na železničnej stanici v Bratislave a chystala sa domov. 

Volaná stanica je momentálne nedostupná

"Ešte volala, ešte mi vravela, že prebrala výplatu o pol šiestej, ja že ide domov. Ale odvtedy už sa vypla," tvrdí dcéra Simona. Annu v meste pozná takmer každý. Keď sa presúvala mestom, vždy bola obklopená svojimi deťmi a vždy sa o ne starala najlepšie ako vedela. Práve preto sa príbuzní boja, že sa jej niečo stalo. 

"Nikdy ich nenechala tak, zato nám to nedá pokoj. Žeby ona svojvoľne odišla. Tam bude dačo v tom, že buď sa dačo stalo, alebo neviem to ďalej vysvetliť," hovorí príbuzný nezvestnej ženy Peter. 

Simona po chvíli priznala, že jej mama do Bratislavy odišla s bývalým priateľom. Ani on sa domov nevrátil. Mladá žena má obavy, či práve on jej mame neublížil. "Neviem, či ju niekde neodniesol alebo dačo," myslí si dcéra Simona. 

Je presvedčená o tom, že keby bola mama v poriadku, ozve sa im. "Ona keby neviem čo bolo, by mi dala vedieť, že v poriadku je, že príde domov. Preto sa bojím, že čo sa jej stalo. Iba to chceme, aby sa živá a zdravá vrátila," poznamenala Simona. 

Polícia vyhlásila pátranie  

"Polícia v Lučenci prijala oznámenie o nezvestnosti tejto ženy a vyhlásila po nej pátranie," informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Mária Faltániová. 

Nezvestná Anna je nízkej a útlej postavy. Má kratšie blond vlasy. Z domu odchádzala v modrých rifliach, v oranžovom tielku, bielej mikine s kapucňou a bielych botách. "Ak ju náhodou dakto uvidí, nech kontaktujú na policajného číslo," prosí príbuzný nezvestnej ženy Peter. 

Nehoda so záhadným koncom. Účastník nehody je stále nezvestný. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy