Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Streľba na diaľnici D2. Muž unikal na ukradnutom taxíku viac ako dvesto kilometrov
Zdielať na

Streľba na diaľnici D2. Muž unikal na ukradnutom taxíku viac ako dvesto kilometrov

MALACKY/KÚTY / V noci zasahovala polícia na D2 pri Malackách. Snažili sa chytiť unikajúceho českého vodiča, ktorého ale nezastavili ani varovné výstrely. Podľa informácií televízie JOJ ide o recidivistu, ktorého prednedávnom pustili z väzenia.

Podľa našich informácií malo celému incidentu predchádzať lúpežné prepadnutie taxikára v Českej republike. Páchateľ ho mal najprv v Kopřivnici napadnúť, vytiahnuť ho z taxíka, následne mu ho ukradnúť a snažiť sa s autom ujsť. Na opakované výzvy českých policajtov na zastavenie ale nereagoval. Muž mal mať podľa polície pri sebe aj nôž. "Počas svojej bezohľadnej jazdy ohrozoval aj ostatných účastníkov cestnej premávky," uviedla Veronika Slamková, hovorkyňa KR PZ Bratislava. 

Českí kolegovia napokon varovali slovenskú stranu, ktorá sa snažila vodiča dolapiť tak, že zablokovala premávku na diaľnici D2 pomocou odstavenia štyroch kamiónov a prehradenia jazdných pruhov. "Napriek tomu sa vodič snažil uniknúť cez medzeru medzi odstavenými nákladnými vozidlami," povedala Veronika Slamková.

Policajti počas zákroku použili varovné výstrely, našťastie sa ale nikto nezranil. "Keďže ani varovné výstrely vodiča neodradili v jazde pokračovať, policajti v súlade s ustanoveniami zákona o Policajnom zbore vystrelili jedenkrát do oblasti ľavého predného kolesa a jedenkrát do oblasti pravého zadného kolesa," informovala hovorkyňa KR PZ Bratislava. Po výstreloch vodič na ukradnutom taxíku zastavil, avšak na výzvy polície, aby vystúpil z auta, nereagoval.

Páchateľa v nočných hodinách napokon chytila polícia, a to na diaľnici D2 medzi Malackami a Kútami. "Boli voči nemu aj v súčinnosti s príslušníkmi českej polície použité donucovacie prostriedky, a to hmaty, chvaty sebaobrany a putá," povedala Veronika Slamková.

Policajti napokon 44-ročného muža zadržali pre podozrenie zo spáchania trestného činu lúpeže podľa Trestného zákonníka Českej republiky. Český občan, ktorý bol v minulosti viackrát súdne trestaný, je v súčasnosti v cele policajného zadržania. "Bližšie okolnosti k tomuto prípadu sú v súčasnej dobe v štádiu vyšetrovania," dodala hovorkyňa KR PZ Bratislava.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy