Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Polícia zasahovala v škôlke. Bombu tam nahlásil 73-ročný dôchodca
Zdielať na

Polícia zasahovala v škôlke. Bombu tam nahlásil 73-ročný dôchodca

DÚBRAVICA / Budovu bývalej škôlky v Dúbravici museli dnes ráno evakuovať. Prebiehala tam niekoľko-dňová umelecká akcia. Dospelých aj deti z priestoru vyhnal anonym, ktorý nahlásil bombu. Polícia zistila, že z pevnej linky volal 73 ročný nahnevaný dôchodca.

V bývalej materskej škole v Dúbravici sa architekti a umelci stretávajú cez leto už niekoľko rokov. Zveľaďovanie prostredia okolo budovy malo ale tentokrát dramatický záver. Akciu museli prerušiť a dospelých aj deti evakuovali. "Niekto nahlásil, že v škôlke je bomba, ide zrejme o osobnú nevraživosť," účastníčka akcie. 

Všetko museli nechať tak a za plotom škôlky mohli už len sledovať policajtov, pyrotechnika aj psovoda ako prehľadávajú celú budovu, vrátane strechy ako aj okolie. "Toto je workshop, architekti aj s deťmi, chodia z celého sveta, aj Mexičan tu bol," opísala účastníčka. Do pozoru postavil záchranárske zložky telefonát na obecný úrad, mužský hlas oznámil, že v škôlke je bomba. "Polícia prijala info o bombe," informovala Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. "Nepočítam, že iná ako plynová bomba tu bude, toto si pamätám tak z detských čias keď sa nahlásilo v škole, že sa nechcelo učiť," dodala účastníčka workshopu. 

Anonym telefonoval z pevnej linky, vypátrať ho tak nebol pre policajtov problém. Všetko má na svedomí dôchodca, ktorý len nedávno prekonal zdravotné problémy a stretnutie architektov sa mu zrejme nepáčilo. Účastníci umeleckej akcie sa po vypátraní nespokojného dôchodcu mohli vrátiť späť do škôlky a pokračovať v programe. 73-ročného muža vypočuli policajti v jeho dome, jeho dnešný telefonát však bude mať aj ďalšiu dohru. Polícia v Banskej Bystrici začala trestné stíhanie pre prečin šírenie poplašnej správy a prípad ďalej vyšetruje.

V nitrianskej automobilke museli prerušiť výrobu. Anonym tam nahlásil bombu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy