Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Policajt za volantom nedal prednosť idúcemu autu. Mladá vodička mala auto len pár dní
Zdielať na

Policajt za volantom nedal prednosť idúcemu autu. Mladá vodička mala auto len pár dní

PREŠOV / Traja ľudia v stredu skončili v nemocnici po nehode dvoch osobných áut v Prešove. Jedno z nich bolo policajné a viezli sa v ňom dvaja príslušníci Národnej kriminálnej agentúry. Policajt, ktorý sedel za volantom nedal prednosť autu idúcemu po hlavnej ceste.

Nehoda sa stala na frekventovanej ceste a v križovatke, ktorá zažila aj nejednu vážnu nehodu. Služobné policajné auto išlo po vedľajšej ceste, na ktorej je pred križovatkou dopravná značka - daj prednosť v jazde. V tom čase tade po hlavnej ceste prechádzali v osobnom aute dvaja súrodenci. Za volantom sedela 23-ročná dievčina. Náraz bol taký silný, že obe autá po ňom skončili na ostrovčeku mimo cestu. Vodič policajného auta po nehode tvrdil, že nepozná túto križovatku, lebo nie je odtiaľ. V policajnom aute bol aj maják, no v čase nehody nebol použitý. "Ja sa musím najprv vyjadriť vyšetrovateľovi, prepáčte, ja nebudem k tomu vypovedať teraz," uviedol vodič policajného auta. 

"Pri dopravnej nehode sa zranili tri osoby, z toho jeden tínedžer. Našťastie, nikto neutrpel vážnejšie poranenia. Po ošetrení záchranármi boli prevezení do nemocnice v Prešove," povedala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. "Riadna šupa to bola, ešte neviem, čo je s deťmi," povedal otec súrodencov Miro. 

"Nakoľko účastníkmi dopravnej nehody boli príslušníci policajného zboru, vyšetrovanie na mieste nehody prevzal vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby," uviedol hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov. 

V policajnom aute sedel tiež spolujazdec. Súrodenci, ktorí išli po hlavnej ceste viezli farbu. Tá sa pri nehode otvorila a vyliala. Nahnevaný otec, ktorého k nehode zavolali, vzal iba ich osobné veci a ponáhľal sa za nimi do nemocnice. "Auto, ktoré ešte len v pondelok bolo prepísané, ešte nie je ani technický. Povedal, budem to riešiť s policajtmi, nech mi dá 1600 eur," uviedol otec súrodencov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy