Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Za múrmi väznice opäť vypočúvali Alenu Zsuzsovú v prípade vraždy exprimátora Hurbanova
Zdielať na

Za múrmi väznice opäť vypočúvali Alenu Zsuzsovú v prípade vraždy exprimátora Hurbanova

Archívna reportáž

NITRA / Za múrmi nitrianskej väznice prebehlo ďalšie vypočúvanie Aleny Zsuzsovej, ktorá je obvinená aj v prípade vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Vypočúvanie sa ale týkalo vraždy exprimátora Hurbanova. Zsuzsová vyšetrovateľovi aj teraz tvrdila, že je nevinná.

Výsluch Aleny Zsuszuovej prebiehal priamo vo väzení. Ráno pred 8 hodinou tam prišli advokáti, ako aj vyšetrovateľ. Jej právnik v tej chvíli nevedel povedať či budú vypovedať. "Zvolíme taktiku vo vnútri to bude pokračovanie výsluchu uvidím ako budeme reagovať," povedal obhajca Štefan Neszméry.

Vypočúvanie trvalo približne 3 hodiny. "Odpovedali sme na doplňujúce otázky vyšetrovateľa. Od začiatku odmietame akúkoľvek spoluúčasť pána Ostružlíka alebo Mosnára v danej veci, pretože nemá o tom vedomosť," vyjadril sa obhajca Neszméry.

Alena Zsuzsuová v prípade vraždy ex primátora Hurbanova z roku 2010 figuruje, ako sprostredkovateľka.Obvinená bola začiatkom roka spolu s ďalšími 4 ľuďmi. Medzi nimi je aj protikandidát vo vtedajších voľbách Roman Ostružlík, pre ktorého mala vraždu sprostredkovať. Podľa informácií TV JOJ Zsuzsová počas výsluchu vinu popierala. "Pozná aj Ostružlíka aj Mosnára ale akékoľvek súvislosti s touto vraždou odmieta," vyhlásil Neszméry.

Zsuzsovú za múrmi tejto väznice vypočúvali pre vraždu exprimátora Hurbanova aj začiatkom apríla 2019.  "Cíti sa byť nevinná aj tvrdí, že je nevinná nech rozhodne súd. Rozhodne súd, zatiaľ platí prezumpcia neviny," uviedol vtedy obhajca Aleny Zsuzsovej Štefan Neszméry. Okrem tohto prípadu, je ale obvinená aj v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice. ​Spolu s ňou sú obvinení aj Tomáš Szabó, Zoltán Andruskó a Miroslav Marček. Vo väzbe sú už niekoľko mesiacov a prokurátor musel zo zákona požiadať o jej predĺženie s tým, že naďalej trvá na dôvodoch väzby.

Mosnára zadržala NAKA v inej kauze ešte 23. januára v byte v Bratislavskej Petržalke. Obvinili ho z obzvlášť závažného zločinu krádeže. O deň na to Mosnára obvinili aj z úkladnej vraždy exprimátora Hurbanova Lászlóa Basternáka formou účastníctva. Exprimátora 9. júla 2010 zastrelil pred vlastným domom Štefan Kaluz, ktorý si trest odpykáva v Leopoldove. S obvineným Mosnárom pracovali v minulosti pre skupinu Sýkorovcov ako SBSkári

Viac o prípade aj v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy