Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muž (36) pred colníkmi unikal na kolieskových korčuliach, nakoniec sa nechal sám zatknúť
Zdielať na

Muž (36) pred colníkmi unikal na kolieskových korčuliach, nakoniec sa nechal sám zatknúť

ČESKÁ REPUBLIKA/POĽSKO / Páchatelia sú pri unikaní pred políciou vynaliezaví. Bežne sa snažia ujsť na autách, motorkách, niekedy zastavia taxikára, alebo sa vozia v MHD, aby sa vyhli zadržaniu. V česko-poľskom pohraničí ale policajti riešia pašeráka drog, ktorý sa snažil ujsť na kolieskových korčuliach.

Policajtom sa zdalo podozrivé, že muž s batohom ide večer o desiatej na kolieskových korčuliach. Snažili sa ho preto zastaviť. Začala sa tak naháňačka, no 36 ročný muž na korčuliach bol na policajtov pomalý, tak sa rozhodol zabočiť do lesa. 

Keď polícia obišla úsek naspäť na ceste, muž na nich čakal pri jarku na ceste a nechal si dobrovoľne nasadiť putá. "Po niekoľkých minútach sa vrátil späť k ceste, sadol si do jarku a dobrovoľne sa nechal zatknúť," vyjadrila sa hovorkyňa colníkov Jitka Fajstavrová. 

Bol už ale bez ruksaku. Policajtom sa ho ale do niekoľkých minút podarilo nájsť, potom zostali v úžase. V ruksaku bolo šesťtisíc tabliet lieku, ktoré obsahujú efedrin pre výrobu pervitínu. Tie muž kúpil za hranicami v Poľsku za 50- tisíc českých korún. Mal u seba tiež injekčné striekačky, tiež 2 gramy látky pripomínajúcej hašiš. "Za trestný čin nedovolenej výroby a iné nakladanie s omamnými a psychotropnými látkami a jedmi, mu hrozí trest odňatia slobody na 2 až 10 rokov," informovala  Fajstavrová. 

Tridsaťšesťročný muž sa ale v hľadáčiku polície neobjavil po prvýkrát. Pred troma mesiacmi colníkom unikal na aute a skončil s ním v potoku. Vtedy viezol pervitín, konope a príslušenstvo pre výrobňu drog. 

Pozrite si reportáž o mužovi, ktorý chcel predať drogy policajtovi:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy