Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hasiči zachraňovali státisíce životov. Požiar trávnatého porastu ohrozoval 80 rodín včiel
Zdielať na

Hasiči zachraňovali státisíce životov. Požiar trávnatého porastu ohrozoval 80 rodín včiel

RECA / Pri záchrane státisícok včiel sa zapotili hasiči, ktorí sa snažili uhasiť požiar neďaleko obce Reca. Ich zásah bol úspešný a požiar 22 hasičov včas uhasilo.

Požiar vypukol okolo štvrtej poobede. V areáli družstva začal podľa informácií televízie JOJ z prostredia vyšetrovania horieť odpad. Oheň sa napokon rozšíril na vedľajšie pole. V priebehu pár minút tak horelo niekoľko hektárov suchého trávnatého porastu. Na mieste zasahovalo 22 hasičov z Bratislavy, Pezinka, Senca a z dobrovoľných hasičských zborov. Pomoc zavolal práve súkromný včelár, ktorého suseda upozornila, že pri mieste, kde chová včely, horí. Prví hasiči boli na mieste do pár minút. Oheň sa im podarilo dostať pod kontrolu asi po dvoch hodinách.  "Do piatich minút boli na mieste ohniska. Veľké šťastie bolo, že vietor fúkal iným smerom lebo za 15-20 sekúnd bolo všetko tak rozhorené," povedal včelár Pavol Ondrus. 

Včely pána Ondrusa majú hodnotu niekoľko tisíc eur a predovšetkým plnia dôležitú úlohu v poľnohospodárstve, hlavne v dnešných dňoch, keď sú tak ohrozené. Ich záchranu tak považuje za veľké šťastie. Len 20 metrov od požiaru mal totiž 80 rodín včiel. Keby hasiči prišli neskôr alebo by sa im nepodarilo včas plamene uhasiť, na mieste by zahynuli státisíce včiel. 

Na Dobrej Nive hasiči hasili požiar po žatve:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy