Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dôchodca mal mesiace terorizovať rodinu. Na mladú mamičku kričal, že ju zabije
Zdielať na

Dôchodca mal mesiace terorizovať rodinu. Na mladú mamičku kričal, že ju zabije

DETVA / Mladej rodine z Detvy trikrát horela strecha vtedy ešte rozostavaného domu. Maskovaný muž im porozbíjal okná aj výplne dverí. Rodičia sa do novostavby nasťahovali s malou dcérou a vtedy prišiel ďalší útok. Mladí manželia dnes žijú skoro oddelene.

Priemyselné kamery podpaľača zachytili priamo pri čine. Na hlave mal pančuchu, v rukách kovovú tyč, za opaskom čosi čo pripomína zbraň. "Vyliezol hore na krov, popolieval horľavinou, fakle sme našli," povedal majiteľ domu Braňo. 

Strechu po troch požiaroch robili nanovo, no v skoré aprílové ráno, keď otec rodiny odišiel do práce, prišiel muž a opäť rozbíjal okná a na mladú ženu kričal, že ju zabije. Úlomky skla vystreľovali na všetky strany, mama sa s batoľaťom skryla pod posteľ. 

Polícia z incidentu obvinila staršieho muža, ktorý býva niekoľko metrov od rodiny. Na kameru sa vyjadriť odmietol. Obvinenému dôchodcovi vzali všetky zbrane, ktoré mal v legálnej držbe. Rodina už týždne býva oddelene, spoločne trávia len víkendy. "Ona má panický strach z neho, vie že to bol on, počula ho a teraz má strach o dcéru," podotkol Braňo.

"Prípad je stále v štádiu vyšetrovania, čakáme na výsledky znaleckých skúmaní," uviedla policajná hovorkyňa Mária Faltániová. "Verím, že to úrady dokončia do úspešného konca a bude sa tu dať bývať," dodal majiteľ domu Braňo. 

Pozrite si reportáž o podobnom prípade. Muž týral rodinu aj susedov: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy