Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Drogová razia v Rimavskej Sobote: Zadržali Jána (62) a jeho príbuzného, ktorí predávali drogu chudobných
Zdielať na

Drogová razia v Rimavskej Sobote: Zadržali Jána (62) a jeho príbuzného, ktorí predávali drogu chudobných

RIMAVSKÁ SOBOTA / Akcia rimavskosobotských policajtov odhalila predajcov nebezpečnej drogy herba. Hovorí sa jej aj droga chudobných. Užívajú ju najmä na juhu stredného Slovenska.

Protidrogový záťah na nezvyčajnom mieste. Policajti a kukláči chytili podozrivého muža priamo na benzínovej pumpe. Ten nestihol ani natankovať. Podľa svedka to trvalo iba pár sekúnd. Z dodávky vyskákali kukláči a prekvapeného vodiča spacifikovali. "A vôbec to auto netankovalo. Prišlo modré BMW a zastalo na 3-ke stojane, o chvíľočku vybehli kukláči," opísal zákazník čerpacej stanice. 

Šokovaní zákazníci pri pohľade na maskovaných mužov najskôr nevedeli o čo ide. Najskôr si mysleli, že došlo k prepadu. "Aj pracovník zareagoval, a zrejme stlačil vypínač, lebo dvere sa zavreli. Nedalo sa vojsť, ani vyjsť," pokračoval ďalší zo svedkov. 

Vysvitlo však, že išlo o akciu rimavskosobotských policajtov. Mali podozrenie, že muž má pri sebe nelegálne látky. To sa aj potvrdilo. V aute 62-ročného Jána z obce Štrkovec našli niekoľko plastových vrecúšok. Súčasne zasiahli aj v obci Včelince, kde zadržali jeho 38-ročného príbuzného. "Bola u nich zaistená zelená sušina rastlinného pôvodu s rôznym chemickým zložením, ktorá podľa expertízy obsahuje okrem iných aj nové psychoaktívne látky," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Látku zvanú herba mali muži podľa polície predávať ďalším osobám v okrese Rimavská Sobota. "Vyšetrovateľ v Rimavskej Sobote obvinil dvoch mužov vo veku 38 a 62 rokov z prečinu šírenia toxikománie," pokračovala Faltániová.  Vyšetrovateľ podal podnet na ich väzobné stíhanie. Sudca ich poslal za mreže.  

NAKA pre drogy zasahovala aj na juhu Slovenska:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy