Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Polícia chytila anonyma, ktorý sa vyhrážal, že vystrieľa školu v Prahe. Je ním mladý Slovák
Zdielať na

Polícia chytila anonyma, ktorý sa vyhrážal, že vystrieľa školu v Prahe. Je ním mladý Slovák

PRAHA / Česká polícia má útočníka, ktorý sa v júni vyhrážal na sociálnej sieti, že vystrieľa školu v Prahe. Je ním 25 ročný Slovák, ktorý sa po čine skrýval vo Veľkej Británii. V spolupráci s Europolom sa ho polícii podarilo chytiť a v súčasnosti je na výsluchu.

Koniec júna, neznámy útočník na sociálnych sieťach zverejňuje vyhrážku, že vystrieľa školu v Prahe. Nasledovala panika a rozsiahle policajné manévre. Okolo tristo policajtov a desiatky ďalších kriminalistov v civile monitorovali niekoľko desiatok školských zariadení.

Niekde predčasne zavreli, inde začali s rozsiahlymi kontrolami u vstupov. "Máme kontrolovať podozrivých ľudí, dokonca tu bol aj príslušník polície, spoločne s nami to tu dozeral," opisuje situáciu recepčný jednej zo škôl. 

Útočník podľa polície písal správu z počítača v stredných Čechách, potom zmizol v Anglicku. Tam ho pomocou Europolu policajti našli a zatkli. "Na základe získaných informácií zadržali kriminalisti 25-ročného mladíka, ktorý je občanom Slovenskej republiky," informuje Eva Hašlová, hovorkyňa polície v stredných Čechách. 

Hrozia mu dva roky 

Mladého Slováka letecky previezli z Londýna do Českej republiky, kde si ho už prebrali českí policajti. Za šírenie poplašnej správy mu hrozia dva roky za mrežami. Muž sa priznal a s políciou spolupracuje, preto je stíhaný na slobode.

Spôsobenú škodu, stovky ľudí a techniky v teréne zrejme bude musieť zaplatiť. Ťažko pochopiteľný pre policajtov bol dôvod, prečo Slovák vyhrážku na sociálne siete napísal. "Ako motív svojho konania uviedol, že chce získať viac pozornosti," uviedla Eva Hašlová. 

Po anonymovi, ktorý nahlasoval bomby v nákupnom centre, museli pátrať aj slovenskí policajti. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy