Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Opitý kamionista nafúkal viac ako dve promile. Súd ho poslal rovno do väzby
Zdielať na

Opitý kamionista nafúkal viac ako dve promile. Súd ho poslal rovno do väzby

LUČENEC / 54-ročný muž z okresu Košice nafúkal viac ako 2 promile. Tomuto vodičovi ale hrozí vyšší trest a sudca ho poslal do väzby. Opitý totiž šoféroval kamión. Toto navyše nebol jeho prvý problém za volantom.

Profesionálny vodič mal s niekoľkotonovým vozidlom jazdiť zo strany na stranu. Policajti obvodného oddelenia ho zastavili asi kilometer za Lučencom, v časti Dolná Slatinka. "Pri dychovej skúške nafúkal 0,97 promile alkoholu, čo je viac ako 2 promile," informuje banskobystrická krajská hovorkyňa policajtov Mária Faltániová. 

Kamionista sa mal pohnúť zo Zvolena, čo by znamenalo, že v takomto stave prešiel približne 55 kilometrov. Profesionálny vodič nielenže prišiel o vodičský preukaz a tým aj o svoje zamestnanie, ale skončil aj za mrežami. "Polícia v LC 54-ročného muža obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," približuje Faltániová. 

Bežne sú opití vodiči odsúdení v tzv. superrýchlom konaní, prokurátor ale pre tohto nezodpovedného vodiča žiadal väzbu. Jedným z dôvodov bolo aj to, že pod vplyvom alkoholu viedol nákladné vozidlo."V prípade spôsobenia dopravnej nehody ten následok je omnoho závažnejší, ako povedzme v prípade dvojstopového vozidla," vysvetľuje námestník okresného prokurátora Matúš Sarvaš. 

Opitý jazdil už v minulosti

Podstatným argumentom a dôvodom väzby však bol fakt, že opitý jazdil už aj v minulosti. Podľa prokurátora sú obavy, že by to urobil znova, opodstatnené."Prakticky už štyrikrát sa dostal za takýto skutok do rozporu so zákonom. S tým, že takéhoto konania sa dopúšťa prakticky po celej Európskej úniii," dodáva Matúš Sarvaš. 

Za jazdu pod vplyvom alkoholu ho už odsúdili aj v Taliansku, Nemecku a Čechách. Za poslednú jazdu mu ako vodičovi z povolania hrozí väzenie na 2 až 5 rokov a nie je vylúčené, že už si za volant nikdy nesadne. Až do pojednávania bude zrejme za mrežami. Sudca rozhodol o jeho vzatí do väzby.

Opitý vodič unikal policajtom. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy