Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muž, ktorý chcel zaškrtiť otca a neskôr napadol policajta, sa postavil pred sudcu
Zdielať na

Muž, ktorý chcel zaškrtiť otca a neskôr napadol policajta, sa postavil pred sudcu

ZEMPLÍN / Muž, ktorý chcel zaškrtiť svojho otca a v cele potom zaútočil na policajta, sa zodpovedal pred sudcom. Prokurátor ho chcel vidieť vo väzbe pretože jeho stíhanie na slobode by bolo nebezpečné. Tridsaťdvaročnému mužovi hrozí až 8-ročné väzenie.

V sprievode troch policajtov a s putami na rukách. Na súd prichádzal 32- ročný muž mlčky. Políciu naňho pritom zavolal otec. Z vyšetrovania vyplýva, že syn sa ho pokúsil zaškrtiť. "Päťdesiatšesťročného muža mal rukou v oblasti krku škrtiť a kričal, že ho zabije," vyjadrila sa policajná hovorkyňa  Jana Ligdayová.  Po tom, ako ho policajti zadržali, umiestnili ho do cely na obvodné oddelenie. Keď však priamo v policajnej budove na jedného z mužov zákona zaútočil, previezli ho na psychiatriu. 

Rúrkou, ktorú odlomil z vodovodného potrubia, policajtovi spôsobil tržnú ranu v oblasti tváre. Zároveň ale ničil steny policajnej cely a tiež kameru.

Po noci na psychiatrii ho opäť previezli do CPZ a bol tam až dovtedy, kým si ho nepredvolal sudca. Prokurátor totiž navrhol jeho väzobné stíhanie. 
Muž čelí obvineniu z nebezpečného vyhrážania a tiež zo zločinu útoku na verejného činiteľa. Práve pre útok na policajta, videl sudca obavu z ďalšieho konania obvineného, ak by ho nechal na slobode. "Sudca pre prípravné konanie vzal obvineného do väzby pre zločin útoku na verejného činiteľa na základe dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v páchaní trestnej činnosti,"  uviedla hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji  Ivana Petrufová. 

Za skutky mužovi hrozí v prípade dokázania viny až 8-ročné väzenie. Rozhodnutie sudcu je právoplatné. Muž tak zo súdu putoval rovno za mreže vyšetrovacej väzby.

Viac o prípade aj vo videu TU: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy