Oblačno
15°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Muž nezvládol jazdu a s autom skončil mimo cesty. Dvaja spolujazdci na mieste zomreli
Zdielať na

Muž nezvládol jazdu a s autom skončil mimo cesty. Dvaja spolujazdci na mieste zomreli

ŠTÍTNIK / Vodič aj so spolujazdcami pravdepodobne narazil do stromu a následne ich odhodilo do pola. Dvaja z nich nehodu neprežili. K tragédii došlo v dedine pri Rožňave.

Dvadsaťročný vodič Zdeno viezol v aute svoju mamu a susedov, manželský pár. Pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu vozovky a dostal šmyk. S autom prešiel do protismeru následne pravdepodobne narazil bokom do stromu a auto odhodilo do pola. "Posádku vozidla tvorili tri osoby. Vodič bol podrobený dychovej skúške na zistenie alkoholu v dychu s negatívnym výsledkom," informovala polícia.

Manželia boli namieste mŕtvi. "Ďalší dvaja zranení boli prevezení do rožňavskej nemocnice," vyjadril sa veliteľ zásahu hasičov Roman Znak. Na mieste tragickej nehody prišli o život manželia z obce Slavošovce. Vodič Zdeno a jeho mama sa zranili. "Vodič mal iba Ľahšie poranenia, spolujazdkyňa utrpela stredne ťažké zranenia," povedala hovorkyňa záchranárov Katarína Načiniaková. 

"Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti, ale i miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," dodala policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Počas vyšetrovania nehody bola cesta úplne uzavretá, obchádzka viedla cez okolité obce. 

Polícia pokračuje v kontrolách na cestách. Viac v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy