Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Množstvo policajných hliadok, ale aj kriminálna polícia. Takto to vyzeralo v uliciach Bratislavy v rámci akcie Centrum
Zdielať na

Množstvo policajných hliadok, ale aj kriminálna polícia. Takto to vyzeralo v uliciach Bratislavy v rámci akcie Centrum

Množstvo policajných hliadok, ale aj kriminálna polícia. Takto to vyzeralo v uliciach Bratislavy v rámci akcie Centrum.

BRATISLAVA / Už takmer dva mesiace prebieha v nočných uliciach Bratislavy policajná akcia s názvom Centrum. Alkohol, bitky či drogy. V prípade, ak by niekde došlo k výtržnostiam, alebo inému narušeniu verejného poriadku, operačné stredisko okamžite posiela najbližšie posily.

V centre mesta sa v rámci piatkového večera nachádzalo 9 policajných hliadok, ale aj kriminálna polícia. "Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave každý rok zvyšuje počet policajtov velených do výkonu služby v centre mesta," informuje krajský hovorca bratislavských policajtov Michal Szeiff. Rovnako sú pravidelne využívaní i policajti služobnej kynológie. Muži zákona počas uplynulého večera riešili požitie alkoholu u mladistvých i pouličné bitky.

"V súčasnej dobe prebieha akcia s názvom Centrum, ktorá je zameraná na predchádzanie a odhaľovanie tzv. uličnej kriminality, zároveň je zameraná aj na dodržiavanie verejného poriadku počas rôznych verejných zhromaždení a podujatí a rovnako je táto akcia využívaná aj na dodržiavanie zákona o ochrane pred zneužívaním alkoholických nápojov," približuje Michal Szeiff.

Policajtom pri plnení týchto úloh pomáha nová aplikácia s názvom Gina, ktorá umožňuje operačnému dôstojníkovi efektívne vyslať policajnú hliadku k udalosti, ktorá si vyžaduje ich zásah, aby v prípade ohrozenia života, zdravia alebo majetku občanov mohli čo najrýchlejšie zakročiť.

Pomôcť s uličnou kriminalitou chce aj magistrát

Mesto nedávno informovalo, že v rámci prevencie chce zatlačiť na zodpovednosť prevádzkarov. Plánuje preto pre nich pripraviť špeciálne školenia, ktoré sa týkajú bezpečnosti, manažmentu, ale aj príchodu či odchodu zákazníkov tamojších reštaurácií, klubov či barov. Tento mesiac sa ale zatiaľ neuskutočnia.

"Školenia zatiaľ neprebehli. Je to spojené aj s otvorením priestorov novej stanice mestskej polície na Obchodnej, kde majú tieto školenia prebiehať," vysvetľuje hovorca magistrátu Peter Bubla. "Situácia sa vyvíja tak, že stanica by mala byť v prevádzke od polovice augusta tohto roku," uviedla hovorkyňa bratislavských mestských policajtov Tatiana Kurucová. 

Len nedávno došlo na Obchodnej ulici k streľbe, po ktorej skončili 3 ľudia v nemocnici. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy