Oblačno
25°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Chytili sa za ruky a vybehli, tvrdí vodič, ktorému cestu skrížili dve deti
Zdielať na

Chytili sa za ruky a vybehli, tvrdí vodič, ktorému cestu skrížili dve deti

HUMENNÉ / Z ničoho nič sa chytili za ruky a vybehli na cestu, tak popisuje priebeh nehody vodič osobného auta. Pri prejazde osadou Podskalka mu cestu skrížili dve deti vo veku asi štyri roky. Obe skončili v nemocnici, jedno vo vážnom stave.

Na úseku je 50-tka. Vodič tvrdí, že rýchlosť neprekročil. Napriek tomu zrážke zabrániť nedokázal. Ku kolízii došlo v miestach na výjazde z Humenného okolo štvrtej popoludní. Ján, ktorý sedel za volantom pre TV JOJ povedal, že je bývalý hasič. Jedno dieťa podľa jeho slov po kolízii riadne vstalo. Keď zistil, že druhé nedýcha, začal konať. "Dieťa je po operácii srdca, tak som začal dávať umelé dýchanie a masáž srdca," povedal vodič Ján. 


"Vodič sa podrobil dychovej skúške, výsledok bol negatívny," povedala policajná hovorkyňa v Prešove Jana Ligdayová. Zranené deti na mieste ošetrili a previezli ich do nemocnice v Humennom. "Záchranári ošetrili dve maloleté dievčatá, jedno s ťažšími a druhé s ľahšími zraneniami," uviedla hovorkyňa záchranárov Katarína Načiniaková. 

Podľa slov vodiča išlo o deti vo veku asi štyroch rokov. Vraví, že o život a zdravie išlo aj jemu. "Skoro ma fyzicky napadli, nevedel som, čo mám skôr robiť či volať políciu alebo pomáhať decku," povedal vodič Ján. "Okolnosti a príčina nehody bude známa až po skončení vyšetrovania," dodala Ligdayová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy