Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kým jeden dom rekonštruovali, podarilo sa im nechtiac poškodiť iný. Nezabrzdené auto skončilo v dome
Zdielať na

Kým jeden dom rekonštruovali, podarilo sa im nechtiac poškodiť iný. Nezabrzdené auto skončilo v dome

HUMENNÉ / Robotník, ktorý sedel za volantom vyklápacieho auta, podľa polície stroj dostatočne nezabrzdil. Vozidlo prešlo cez cestu a skončilo zaparkované v dome oproti. Škody sa vyšplhali na 20 tisíc eur.

Stalo sa to okolo deviatej dopoludnia. Auto prešlo cez ulicu a zastavila ho až stena rodinného domu. Robotníci pracovali na rekonštrukcii domu, no nakoniec jedno z auto poškodilo dom oproti cez ulicu.

"34-ročný vodič nákladného motorového vozidla auto dostatočne nezabezpečil proti pohybu. Vodič bol podrobený dychovej skúške, výsledok bol negatívny." informuje o nehode hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Prešov Jana Ligdayová. "Mne to tak pripadá že zabudol brzdu ručnú," približuje susedka. 

Išlo o náročný zásah

Na mieste sme stretli viacero mužov, ktorí mali rovnaké logo, aké bolo aj na havarovanom aute. Situáciu však ani jeden z nich komentovať nechcel. Dostať auto späť na cestu nebolo jednoduché.

"Museli sme auto podložiť, aby nedošlo k ďalšej deštrukcii steny, prípadne k prevráteniu auta, poškodeniu olejovej vany, prednej nápravy a podobne," vysvetľuje Robert Čabák z odťahovej služby. Vozidlo napokon z dvora dostali doslova po milimetroch."Škoda na motorovom vozidle vznikla vo výške 3 tisíc. Škoda na oplotení i na samotnom rodinnom dome bola vyčíslená na 15 tisíc eur," konštatuje Jana Ligdayová. 

Po vážnej nehode došlo na diaľnici k prevráteniu kamióna. Vzhľadom k vážnemu stavu vodiča na mieste musel zasahovať záchranný vrtuľník. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy