Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Po drogovej razii sa 7 obvinených postavilo pred súd. Podľa informácií TV JOJ je v obchode s drogami zapletený aj Dora
Zdielať na

Po drogovej razii sa 7 obvinených postavilo pred súd. Podľa informácií TV JOJ je v obchode s drogami zapletený aj Dora

TRNAVA/NITRA / V utorok ich zadržali, v stredu obvinili a počas celého piatku vypočúvali na súde. Policajná razia s názvom Medelín, ktorú urobili v Trnavskom i v Nitrianskom kraji, bola primárne zameraná na drogy. Ukázalo sa ale, že páchatelia majú pravdepodobne na svedomí aj inú trestnú činnosť.

Na Okresnom súde v Trnave sa rozhodovalo od deviatej rodiny ráno o vzatí do väzby pre sedem obvinených z drogovej trestnej činnosti. Národná kriminálna agentúra ich priviezla na pojednávanie takmer hodinu pred začiatkom súdneho procesu. Razie sa uskutočnili napríklad v Tomášikove či v Okoči.  "Policajti zadržali 16 osôb, vykonali 21 domových prehliadok a 28 prehliadok iných priestorov," informovala policajná hovorkyňa Denisa Baloghová. 

Podľa informácií TV JOJ bola policajná akcia aj v Dolnom Chotári, kde bol donedávna starostom František Dora. Od februára je ale vo väzbe, pretože je obvinený z objednávky piatich vrážd mafiánskej skupiny Šátorovcov. Do obchodu s drogami má byť podľa zdroja TV JOJ zapletený aj on. Polícia túto skutočnosť nepotvrdila, ale ani nevyvrátila. Podľa osoby blízkej zo zdroja vyšetrovania je celý tento prípad poprepájaný. 

Policajti okrem väčšieho množstva peňazí a drog zaistili pri domových prehliadkach útočné pušky, ale aj granát. Zadržaní sa pravdepodobne venovali aj inej trestnej činnosti. Pri domových prehliadkach sa našli falošné doklady či bankovky, ukradnutá motorka, ale aj auto so sfalšovanými údajmi. Na expertízu putovali tiež mobilné telefóny či počítače. Muž s prezývkou "Keňér" sa mal podieľať aj na ekonomickej a majetkovej trestnej činnosti. 

Rozhodnutie o väzbe 

Rozhodnutie o väzbe siedmich obvinených mužov sa odohrávalo za zatvorenými dverami a trvalo až do popoludnia. Na mieste sa nachádzal i tlmočník. Ten prekladal niektoré výpovede obvinených z maďarčiny do slovenčiny. Muži svoju vinu ale popierajú. Verdikt nakoniec odznel až po 4 hodinách, kedy sudca napokon vypočul posledného z mužov, ktorých polícia zadržala počas razie. "Okresný súd Trnava vyhovel návrhu prokurátora a vzal všetkých obvinených do väzby z dôvodnej obavy, že budú pokračovať v trestnej činnosti," uviedla hovorkyňa krajského súdu Jana Kondákorová. Uznesenie súdu ale zatiaľ nie je právoplatné. "Šiesti obvinení podali proti uzneseniu súdu sťažnosť a jeden si lehotu na podanie sťažnosti ponechal," dodala Kondákorová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy