Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Muž mal škrtiť svojho otca (56) a kričať, že ho zabije. Neskôr napadol policajta v policajnej cele
Zdielať na

Muž mal škrtiť svojho otca (56) a kričať, že ho zabije. Neskôr napadol policajta v policajnej cele

HUMENNÉ / Najprv sa snažil vlastného otca v byte uškrtiť. Keď muž privolal pomoc, syn zámerne zlomil kľúč v bezpečnostných dverách. Policajti privolali hasičov. Údajný agresor chcel potom preskočiť z balkóna na balkón na 7. poschodí. Hoci skončil v cele, vystrájať neprestal. Zničil kameru a policajt po jeho útoku skončil v nemocnici.

Podľa polície sa syn k otcovi správal tak, že to uňho vzbudzovalo obavu o život a zdravie. Syn mal otcovi vyčítať, že sa preňho dostal do väzenia. Údajný agresor mal byť pod vplyvom drog a alkoholu. "Päťdesiatšesťročného muža mal rukou v oblasti krku škrtiť a kričal, že ho zabije,"  uviedla policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 

Muž privolal pomoc, no syn zámerne vo dverách zlomil kľúč, aby sa policajti nedostali do bytu. Na pomoc prišli hasiči. "Príslušníci za asistencie polície byt otvorili pomocou hydraulického náradia, čím sprístupnili byt polícii k ďalšiemu úkonu," vyjadril sa  Jozef Vitek, z Okresného riaditeľstva HaZZ Humenné. 

Podľa polície, keď muž počul, že sa hasiči pokúšajú dostať do bytu, ušiel na balkón a snažil sa dostať na ten susedný. To všetko napriek tomu, že sa to dialo na siedmom poschodí. "Policajti muža našli na balkóne, bola mu obmedzená osobná sloboda, pričom museli použiť donucovacie prostriedky v zmysle zákona," informovala policajná hovorkyňa Ligdayová. 

Vyčíňanie pokračovalo v policajnej cele

Muž síce skončil v policajnej cele na oddelení, no ani tu sa neupokojil. Odlomil rúrku z vodovodného potrubia, poškodzoval ňou steny miestnosti aj monitorovacie zariadenie. A keď k nemu prišli policajti, jedného z nich dokonca napadol. "Posádka ošetrila pacienta s tržnou ranou v oblasti tváre. Po ošetrení bol prevezený do humenskej nemocnice," informovala hovorkyňa záchranárov Katarína Načiniaková.  

Vo vzťahu k otcovi čelí obvineniu z nebezpečného vyhrážania. Na krku má aj zločin útoku na verejného činiteľa. "Policajt utrpel zranenia s dobou liečenia nad sedem dní," poznamenala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. Mužovi v prípade dokázania viny hrozí až 8-ročné väzenie.

Muž napadol svoju matku mačetou. Čo ho k tomuto činu viedlo?

Súvisiace články

Najčítanejšie správy