Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Psov niekto nechal na kraji cesty aj s granulami. Pri odchyte sa jeden stratil v kukuričnom poli
Zdielať na

Psov niekto nechal na kraji cesty aj s granulami. Pri odchyte sa jeden stratil v kukuričnom poli

UDAVSKÉ/VEĽOPOLIE / Troch psov sa niekto bezcitne zbavil tak, že ich nechal na kraji cesty spolu s granulami. Odchytiť ich ale nebolo jednoduché a nešlo o šteniatka. Po štyroch hodinách sa dva psy podarilo dostať do bezpečia. Tretí sa stratil v kukuričnom poli.

Majiteľ psov to už jednoduchšie urobiť nemohol.Troch psíkov nechal na ceste medzi obcami Udavské a Veľopolie. Mali pri sebe misku s vodou a granule. Neboli to ale žiadne šteniatka. "Možno boli týrané istým spôsobom, určite boli v strese, zviera, keď sa bojí, tak útočí," vyjadrila sa Lenka Lisá, veterinárna lekárka OZ Pomáhaj a chráň. 

Chytiť odrastené psy a navyše na otvorenom priestranstve bolo poriadne komplikované. Pomáhali policajti, aj náhodní okoloidúci. "Sú už odrastené majú okolo roka. Niektoré aj agresívnejšie, bolo to trošku komplikovanejšie," poznamenala veterinárna lekárka OZ Pomáhaj a chráň.  

"Policajti zabezpečovali miesto z dôvodu, aby počas odchytu psov nebola ohrozená cestná premávka ani jej účastníci," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.  Dva psy sa podarilo odchytiť, tretí pes sa pred polnocou stratil v lese. Na druhý deň dopoludnia ale prišli na miesto pracovníci odchytovej služby. Všetky tri psy sú tak už v útulku.


Podľa veterinárnej lekárky majú hlásenia o vyhodených psoch, či mačkách takmer denne. "Naše kapacity karanténnej stanice sú plne obsadené," dodala  Lisá. Aj keď sa nechcené psy nachádzajú tak, ako v tomto prípade medzi dvoma obcami, neznamená to, že sú na území nikoho. O odchyt sa má postarať samosprávna, v katastri ktorej sa vyhodené zvieratá našli.

Predstavíme vám policajného psa na nezaplatenie. Prečo je to tak?

Súvisiace články

Najčítanejšie správy