Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Polícia po zrážke áut rieši záhadu. Pasažieri jedného z nich tvrdia, že ho nešoférovali
Zdielať na

Polícia po zrážke áut rieši záhadu. Pasažieri jedného z nich tvrdia, že ho nešoférovali

BUŠOVCE/PODOLÍNEC / V aute sedeli traja, no ani jeden z nich nešoféroval. Tvrdia to pasažieri vozidla, ktoré sa nedeľu v noci zrazilo s iným autom na ceste medzi Bušovcami a Podolíncom. Polícia tak musí odhaliť, kto vlastne sedel za volantom.

Dve osobné autá zostali po zrážke od seba vzdialené asi 50 metrov. Tmavé poškodené bolo na kraji cesty, druhé sa prevrátilo v priekope. Posádky boli z toho čo sa stalo otrasené. Jeden z pasažierov vyletel z auta a prebral sa mimo neho. "Cez zadné okno som vyletel," povedal pasažier zo svetlého auta. 

Následne mal utekať pomôcť svojim dvom kamarátom, ktorí sa viezli spolu s ním. Jeden sa zranil, druhý na kameru JOJky hovoriť nechcel. V tmavom aute sedeli dvaja ľudia bez zranení. "Po príjazde na miesto udalosti bola jedna osoba ošetrovaná v sanitke. Ostatní účastníci nehody sa nachádzali mimo vozidiel. Pre istotu sme prehľadali okolie," uviedol Jaroslav Rybovič, veliteľ zásahu hasičov. 

Kto bol šoférom?

Muž zo svetlého auta bol presvedčený, že nehodu spôsobilo druhé auto. Po zadokumentovaní stôp to ale polícia vidí inak. Vinníkom mám byť práve vodič svetlého auta, lenže kto z trojčlennej posádky šoféroval? Každý jeden nafúkal nad jedno promile a nikto z nich vraj to auto neriadil. Vodič tmavého auta mal dychovú skúšku negatívnu, no o priebehu nehody hovoriť nechcel. 

"Vo vozidle, ktorého vodič pravdepodobne zapríčinil nehodu, boli tri nehody. Všetci boli podrobení dychovej skúške a výsledok bol v každom prípade pozitívny. Každý z nich tvrdí, že nešoféroval," informovala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. Policajti na miesto prizvali aj technika z odboru kriminálky. Ten zaistil stopy priamo z vozidla, vyšetrovanie by malo ukázať aj to, ako k zrážke došlo. 

"Presné okolnosti ako aj miera zavinenia pri tejto dopravnej nehody je predmetom vyšetrovania," dodala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová

K vážnej nehode došlo aj pri Beckove. O život prišiel motorkár:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy