Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Brzotíne vládne strach. V noci napadlo 15 útočníkov obecného poslanca
Zdielať na

V Brzotíne vládne strach. V noci napadlo 15 útočníkov obecného poslanca

BRZOTÍN / Strach vládne v obci Brzotín pri Rožňave. V piatok neskoro večer tam viac ako 15 útočníkov napadlo obecného poslanca, a to priamo na jeho pozemku, kam sa násilím vlámali. 44 - ročný Szilárd utrpel po surovej bitke ťažké poranenia hlavy. Situácia je vážna. Ľudia sa boja vychádzať zo svojich domovov. Čo bolo príčinou útoku, či išlo o politickú alebo súkromnú pomstu, vyšetruje polícia. Je však zrejmé, že išlo o plánovaný útok.

Ku incidentu došlov piatok okolo desiatej večer. Skupina útočníkov priamo pred rodinným domom napadla jeho majiteľa, miestneho poslanca Szilarda. "Bolo ich rádovo cez 15 a boli vyzbrojení vraj basebalovými palicami, palicami a dlažobnými kockami," uviedol Tibor Garay, starosta obce. 

Szilárda agresívni útočníci surovo zbili pred očami jeho manželky a svokry. V dome boli v tom čase aj ich dve maloleté deti. "Muž utrpel ťažké poranenia hlavy. Bol pri vedomí, avšak dezorientovaný. S posádkou komunikoval," informovala Katarína Načiniaková, hovorkyňa Falck Group. 

Zraneného muža previezli do košickej nemocnice, kde mal podstúpiť už dve operácie hlavy. Rodina poslanca sa zo strachu na kameru vyjadriť odmietla, mimo nej nám však povedali, že Szilárd je našťastie mimo ohrozenia života, avšak stále vo vážnom stave. "Vyšetrovateľ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestné činy porušovanie domovej slobody a ublíženie na zdraví spáchaných formou spolupáchateľstva," povedala Jana Mésarová, hovorkyňa KR PZ Košice. 

Policajti zatiaľ zadržali 5 podozrivých mužov, ktorí mali byť hlavnými útočníkmi. Všetci boli umiestnení do ciel policajného zaistenia. Napriek tomu panuje v dedine strach. Ľudia sú pozatváraní vo svojich domoch a takmer všetci sa zo strachu nechceli rozprávať. Boja sa aj ďalší obecní poslanci. Ľudia sa chcú z obce vysťahovať. "Ľudia majú strach a určite vnímajú túto negatívnu skutočnosť tak, že varovný prst si každý dvíha hore," povedal Tibor Garay. "Je to hrozné a už rozmýšľam nad predajom domu lebo celá situácia v Brzotíne je zlá," potvrdil obyvateľ obce. 

V pondelok zasadne aj mimoriadne obecné zastupiteľstvo. Hlavným bodom rokovania bude surová bitka. "Určite padnú nejaké návrhy, aby sme predišli ďalším nepríjemnostiam, ktoré by sa mohli udiať v obci," povedal starosta. 

Dôvod, prečo útočníci obecného poslanca napadli, je predmetom ďalšieho vyšetrovania. "Vyšetrovateľ v súčasnosti vykonáva potrebné procesné úkony, preto v tejto chvíli nie je možné poskytnúť bližšie informácie. Hneď ako to pracovná situácia vo vyšetrovaní dovolí, budeme o prípade informovať," dodala Jana Mésarová.

V americkej Altante zlodeji napadli pracovníčku lekárne:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy