Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pod prevráteným autom uviazla 58-ročná vodička. Jej zdravotne postihnutý syn jej nedokázal privolať pomoc
Zdielať na

Pod prevráteným autom uviazla 58-ročná vodička. Jej zdravotne postihnutý syn jej nedokázal privolať pomoc

TOPOĽA / V piatok ráno zostalo v priekope pred obcou Topoľa auto prevrátené na streche a pod ním uviaznutá 58-ročná vodička. Hoci cestovala spolu so synom, ktorému sa podarilo z vozidla vyliezť, pomoc svojej mame nedokázal privolať. Je totiž zdravotne postihnutý. Obom pomohli až ďalší vodiči, ktorí tadiaľ prechádzali. Žena utrpela vážne zranenia, do nemocnice ju transportovali na palube záchranárskeho vrtuľníka.

Nehoda sa stala okolo pol deviatej dopoludnia pred obcou Topoľa. Auto viedla 58-ročná vodička. Spolu s ňou cestoval aj jej dospelý syn. Svedkovia pre TV JOJ povedali, že ide o muža so zdravotným postihnutím a hoci videl, čo sa stalo, pomoc privolať, žiaľ, nevedel.

Auto skončilo v priekope prevrátené na streche. Žena zostala ležať pod ním. Pomoc privolali vodiči, ktorí tadiaľ prechádzali. "Pacientka pri nehode utrpela poranenie panvy a hlavy. Bola pri vedomí," uviedla hovorkyňa záchranárov Katarína Načiniaková. 

Bola však potrebná aj pomoc leteckých záchranárov."Po prílete vrtuľníka k miestu nehody si lekár leteckých záchranárov prevzal do svojej starostlivosti 58-ročnú vodičku osobného auta," informovala hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Turočeková. 

Po ošetrení ju záchranári preložili na palubu vrtuľníka a previezli na kliniku úrazovej chirurgie v Košiciach. "Vodička bola podrobená dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. Príčiny a okolnosti nehody sú v štádiu šetrenia," vyjadril sa policajný hovorca Igor Pavlik. 

Pozrite si archívnu reportáž o nehode matky malého dieťaťa, ku ktorej došlo vo štvrtok: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy