Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Obrovský požiar v Kolárove. Plamene zachvátili firmu na výrobu parkiet
Zdielať na

Obrovský požiar v Kolárove. Plamene zachvátili firmu na výrobu parkiet

KOLÁROVO / Profesionálni a dobrovoľní hasiči zo siedmich staníc v piatok skoro ráno štartovali k rozsiahlemu požiaru do Kolárova. Na ploche s rozlohou približne 30x70 metrov horeli výrobné haly spoločnosti na spracovanie dreva. Plamene bolo vidieť už zo vzdialenosti 40 kilometrov.

V piatok krátko po 5:00 hodine ráno začalo horieť v kolárovskej firme, ktorá vyrába parkety a dreviny. Oheň zachvátil jeden sklad a tri dielne. Zachrániť sa nedalo takmer nič, škody predbežne odhadujú na 200 tisíc eur a viac. 

Pracovníci ešte vo štvrtok doobeda v skladoch sušili drevo, nevedia si vysvetliť, čo sa mohlo stať. "Neviem, ani neviem si to predstaviť, taký 15 – 16 metrový oheň," uviedol jeden zo zamestnancov Juraj Jancsó. Hasiči na miesto privolali expertíznu skupinu, ktorá vyšetrí príčiny a okolnosti požiaru. Podľa informácií TV JOJ bol majiteľ firmy mimo Slovenska, už je ale na ceste domov. 

Pozrite si video požiaru, ktoré zachytil a poslal TV JOJ Tibor Leiner: 

"Na miesto požiariska boli vyslané techniky z hasičskej stanice Kolárovo, Komárno, Nové Zámky, Veľký Meder a dobrovoľné hasičské zbory zo Zem Olče, Okoličnej na Ostrove a z Hurbanova," uviedol okresný riaditeľ hasičov Peter Tánczos.

Požiar bol po príchode hasičov už v treťom štádiu horenia. Okrem dreva, ktoré vo firme spracovávali a sušili, tam bolo uskladneného aj množstvo horľavého materiálu, či plasty. Hasiči preto museli zasahovať v dýchacích prístrojoch. Požiar sa im podarilo lokalizovať zhruba po 5 hodinách. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy