Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Surová bitka v Smižanoch. Útočníci vytiahli na 37-ročného Stanislava zdvihák
Zdielať na

Surová bitka v Smižanoch. Útočníci vytiahli na 37-ročného Stanislava zdvihák

SMIŽANY / Neboli hádky, vyhrážky ani konflikty. Tvrdí to rodina 34-ročného Stanislava. Napriek tomu dostal v smižianskej osade od susedov poriadnu bitku. Odvtedy sa podľa príbuzných obete vyhrážky bitkárov nezastavili.

K drsnému útoku došlo v centre osady v nočných hodinách. Skupinka útočiacich mužov vytiahla na svoju obeť zdvihák a mlátila ho ním do hlavy. "On mal ten zdvihák a so zdvihákom mu dal po hlave. Aj nohu mu zranili," vysvetľuje miestny obyvateľ. 

Stanislav mal otvorenú ranu na hlave, modriny po celom tele. Útočníci ho nebili iba zdvihákom. "S takými drevenými palicami ho začali biť po chrbte a po nohách. Normálne ho zbili na ulici. V bezvedomí je," dodáva Monika, družka zbitého Stanislava. 

Rodina ho v zúboženom stave našla ležať na zemi. Stanislav nereagoval, preto sa k slovu dostali záchranári. Po ošetrení ho vzali do nemocnice. Motív je doteraz veľkou záhadou. 

"Skrvavený bol celý. Sa nám vyhrážali, že keď sa budeme pýtať, že nás zabijú. A ešte nám dali odkázať, že keď nestiahneme to trestné oznámenie, čo podal syn, že prídu na dom a nám tu zabijú deti," priznala matka obete, Ema Šarišská. 

Rodina sa však zastrašiť nedala. Trestné oznámenie vôbec neplánujú stiahnuť. Prípad vyšetrujú spišskonovoveskí kriminalisti. Rodina sa s útočníkmi stále stretáva na ulici, vraj sa k ním správajú zle. "V tejto súvislosti vedie vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície trestné stíhanie pre zločin ublíženia na zdraví v štádiu pokusu v súbehu s prečinom výtržníctva. Vykonáva potrebné procesné úkony prípravného konania a s tým spojené znalecké dokazovanie z odboru zdravotníctva," informovala policajná hovorkyňa Jana Mésarová. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy