Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bratranci Jaroslav a Michal sa postavili pred súd. Mali pripravovať úkladnú vraždu a nielen to
Zdielať na

Bratranci Jaroslav a Michal sa postavili pred súd. Mali pripravovať úkladnú vraždu a nielen to

BANSKÁ BYSTRICA / Príprava úkladnej vraždy a nelegálny samopal ich dostali na lavicu obžalovaných. Tridsaťdvaročného muža z Popradu a jeho bratranca súdia na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici. Podľa obžaloby sa chcel Jaroslav vraždou zbaviť spoločníka z biznisu. Hrozí mu až 25-ročné väzenie.

Čelia obžalobe za prípravu úkladnej vraždy a nedovolené ozbrojovanie, dvaja muži, bratranci skončili na lavici obžalovaných. Za všetkým mali byť nezhody Popradčana v biznise. Podľa obžaloby sa chcel Jaroslav zbaviť spoločníka, s ktorým vraj už nevedeli nájsť spoločnú reč. Samopal vzor 58 s dvomi zásobníkmi zohnal Jaroslavov bratranec Michal na čiernom trhu, za tisíc eur. Muži popierajú, že by mal slúžiť na vraždu. "Ten samopal mal slúžiť čisto len na obchodnú činnosť," vyjadril sa obhajca Ľubomír Kaščák. 

Obaja obžalovaní na začiatku pojednávania vyhlásili, že sú vinní z nedovoleného ozbrojovania. Samopal našli policajti na jeseň minulého roku počas policajnej razie. Obžalovaný Ružomberčan Michal sa ho pokúšal ukryť. Echo o razii dostal od Jaroslava, no skôr ako sa stihol samopalu zbaviť, zaklopali mu policajti na dvere.

Obžalovaní bratranci spolu komunikovali cez viacero mobilných aplikácií a ich obsah už polícia pozná. "Meritom veci je zadováženie si samopalu na odstránenie spoločníka," povedal prokurátor. Súd plánuje vypočuť aj muža, ktorého chceli podľa obžaloby zavraždiť. Na štvrtkové pojednávanie ale neprišiel zo zdravotných dôvodov, proces tak pokračuje v septembri. Mužom hrozí 20 až 25 rokov za mrežami. 

Nishit, ktorý v sebaobrane dobodal Braňa, je nevinný. Viac v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy