Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Nehoda 39-ročnej matky malého dieťaťa pri Bystrici. Utrpela vážne zranenie chrbtice
Zdielať na

Nehoda 39-ročnej matky malého dieťaťa pri Bystrici. Utrpela vážne zranenie chrbtice

TAJOV / K vážnej nehode 39-ročnej matky došlo neďaleko Banskej Bystrice. Auto preletelo cestu a skončilo v šope úplne zdemolované. V aute bola aj detská sedačka, dieťa sa tam však našťastie nenachádzalo. Do nemocnice ju previezli s vážnymi zraneniami. Polícii vysvetlila, čo sa zrejme stalo.

Na ceste z Tajova smerom na obec Králiky v stredu 39-ročná vodička prešla do protismeru, zišla z cesty, kde narazila do stromu a nakoniec skončila s autom v prístrešku pod cestou, ktorý úplne zdemolovala. 

Podľa polície mala zrejme dostať mikrospánok. Po nehode na miesto utekali vystrašení záhradkári. "Veľký rachot bolo počuť, utekali sme, snažili sme sa, aby neupadla do bezvedomia," opisuje udalosti chatárka. 

K žene sa však nevedeli dostať, keďže auto bolo značne poškodené. Počkať tak museli až na hasičov. "Osoba bola pomocou hydraulického náradia vyslobodená a naložená na nosítka," informoval veliteľ zásahu Ján Saktor. S vážnym poranením chrbtice ju potom záchranári previezli do nemocnice. 

V aute okrem iného bola aj autosedačka, našťastie, sa ale dieťa v tom čase vo vnútri nenachádzalo. Avšak práve to podľa matkiných slov nepriamo súviselo s nehodou. Polícii uviedla, že má doma malé dieťa a bola veľmi vyčerpaná, preto zrejme na moment privrela za volantom oči. "Únava je veľmi nebezpečná, prichádza pomaly a človek ju v podstate necíti. Zasahuje telo na fyzickej aj psychickej úrovni, čo spomaľuje nejaké motorické reakcie a o to horšie je to samozrejme za volantom," varuje záchranár Tomáš Mydlo. 

Pozrite si reportáž o vážnej dopravnej nehode, ku ktorej došlo pred pár dňami v Novákoch: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy