Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Muža, ktorý v Trnave mieril zbraňou na ľudí aj policajtov, obvinili
Zdielať na

Muža, ktorý v Trnave mieril zbraňou na ľudí aj policajtov, obvinili

TRNAVA / Prípad sobotňajšej drámy v Trnave má pokračovanie. Muža, ktorý zbraňou ohrozoval ľudí a mieril aj na políciu v centre mesta, už obvinili. Polícia zároveň potvrdila, že zbraň bola len napodobenina.

"Muž, ktorý zbraňou ohrozoval ľudí v sobotu večer na Trojičnom námestí v Trnave a mieril aj na policajtov, bol v pondelok obvinený z útoku na verejného činiteľa  a výtržníctva," informovala policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. 

Vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet pre prokurátora na väzobné stíhanie obvineného, o ktorom bude rozhodovať súd. Zbraň, ktorou mieril na ľudí, bola napodobenina. Pojednávanie o väzobnom stíhaní začalo o 14 hodine na okresnom súde v Trnave.

Sudca zakrátko rozhodol. "Súd vzal obvineného do väzby. Rozhodnutie je právoplatné, nepodal odpor," informovala hovorkyňa krajského súdu Jana Kondákorová. Ľubomírovi v prípade dokázania viny hrozí 1 až 5 ročný trest.

Tridsaťročný muž sa v nočných hodinách prechádzal po Trnave zo zbraňou v ruke. Muž následne zbraňou ohrozoval ľudí na námestí a po príchode policajtov mieril aj na nich. Policajti ho vyzvali, aby odhodil zbraň, čo neuposlúchol. Policajti sa obávali rizika, že by mohol niekoho prinajmenšom zraniť, preto po opakujúcich výzvach použili varovný vystrel do vzduchu a pomocou donucovacích prostriedkov muža so zbraňou spacifikovali. Celá udalosť sa našťastie zaobišla bez zranení. 

Pozrite si prvú reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy