Skoro jasno
20°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
S prevádzačmi i na vlastnú päsť. Policajti prišli na niekoľko pokusov prejsť našu hranicu
Zdielať na

S prevádzačmi i na vlastnú päsť. Policajti prišli na niekoľko pokusov prejsť našu hranicu

UKRAJINA / Zločinecké skupiny zapojené do prevádzačstva znova narušili našu východnú hranicu. Za posledné dni zachytili hraniční policajti viaceré skupiny nelegálnych migrantov. Niektorí prechádzali cez takzvanú čiaru sami, iní s prevádzačmi. Slovensko-ukrajinskú hranicu sa naposledy nepodarilo zdolať utečencom z Tadžikistanu a zo Sudánu.

Východnú hranicu monitoruje najmodernejšia technika aj množstvo policajtov. Hoci majú trasy prevádzačov zmapované, vždy sa objaví nová. Hraniční policajti zadržali nelegálnych migrantov neďaleko obce Ulič.

​Išlo o dvoch mužov zo strednej Ázie a z Afriky. Štátnu hranicu sa pokúsili prekročiť nelegálne. Pri sebe nemali žiadne doklady. "Hliadka hraničnej polície Ulič zadržala dvoch mužov, jeden pochádza z Tadžikistanu a jeden zo Sudánu," povedala policajná hovorkyňa Denisa Baloghová. 

Nelegálni migranti boli zo Slovenska administratívne vyhostení. Cudzinci boli vrátení späť na Ukrajinu. Slovensko je pre nich iba tranzitnou krajinou. Utečenci sa chcú dostať ďalej. Pred pár dňami zadržali v Stakčíne šiestich nelegálnych migrantov z Bangladéša. Chceli si kúpiť lístky na vlak. Potom ako ich policajti zadržali uviedli, že sa chceli dostať do západnej Európy. Boli medzi nimi aj dve deti. "Dve osoby boli identifikované ako maloleté osoby bez sprievodu, následne umiestnené v detskom domove," dodala Baloghová.

Počet nelegálnych migrantov, ktorí prichádzajú do Európskej únie v porovnaní s minulým rokom klesol. Najviac utečencov zaznamenali z Afganistanu, Turecka a Vietnamu.

Naposledy našli troch mladých migrantov v kamióne medzi melónmi. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy