Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muž si šiel zaplávať a už sa nevynoril. Kamaráti mu nedokázali pomôcť
Zdielať na

Muž si šiel zaplávať a už sa nevynoril. Kamaráti mu nedokázali pomôcť

VEĽKÉ VOZOKANY / Muž (55) si išiel zaplávať do jazera a už sa nevynoril. K tragédii došlo vo Veľkých Vozokanoch. Stalo sa to pred očami kamarátov, ktorí mu však už pomôcť nedokázali. Telo v rybníku hľadali hasiči.

Muž prišiel k rybníku aj s kamarátmi a išiel sa iba osviežiť. Tí si po pár minútach všimli, že zmizol pod hladinou. "Vošiel do vody, že sa ide ochladiť a tým to skončilo," uviedol rybár. Podľa svedkov muž vošiel do vody, ktorá mu siahla zhruba po pás. Potom skočil do hlbšej vody. Po chvíli si všetci všimli, že sa už nevynoril. Nepočuli ani, že by volal o pomoc. "Rozpálený išiel do vody a dostal kŕč alebo čo, to človek nevie," dodal rybár. 

​Kamaráti, ktorí s mužom prišli na ryby si to hneď všimli a vedeli, že je zle. Pomôcť mu už nedokázali. Na ich volanie už neodpovedal. "Skočil normálne do vody do vody, aby sa ponoril a viacej sa už nevynoril," opísal udalosti rybár. 

Na miesto už zakrátko smerovali záchranárske zložky. Hasiči s člnom prehľadávali jazero v úseku, kde podľa svedkov skočil. "Voda je tam kalná približne 30 cm, čiže pomocou háku sa snažíme osobu nájsť," objasnil Martin Stoper, veliteľ zásahu HaZZ Zlaté Moravce. Muža sa v rybníku snažia nájsť aj hasiči, zatiaľ sa im to nepodarilo. Na pomoc im idú potápači. "Nezvestná osoba by sa mala nachádzať asi 10 metrov od hrádze," dodal veliteľ zásahu HaZZ.

Pátranie sťažovalo hlavne to, že v rybníku bola zlá viditeľnosť. Nehybné telo muža dostali na breh podvečer zhruba po 4 hodinách. "Polícia okolnosti vyšetruje ako podozrenie z trestného činu usmrtenia," dodala Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ Nitra. 

Muž z Gruzínska sa mal utopiť na Oravskej priehrade. Príbuzní tvrdia, že pátracia akcia je nedostatočná:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy