Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muž sa sekerou zahnal na druha svojej mamy. Súd rozhodol o jeho treste
Zdielať na

Muž sa sekerou zahnal na druha svojej mamy. Súd rozhodol o jeho treste

BANSKÁ BYSTRICA / Chýbalo málo a útok sekerou sa mohol skončiť tragédiou. Mladý muž zo Žihľavy pri Veľkom Krtíší sa opitý zahnal na druha svojej mamy. Mladý muž zo Žihľavy pri Veľkom Krtíší sa opitý zahnal na druha svojej mamy.

Útok sekerou sa našťastie neskončil tragicky, mladý muž si zaň ale odsedí 5 rokov. Potúžený alkoholom za bieleho dňa mame a jej druhovi vulgárne nadával, vyhrážal sa im zabitím. Z kôlne vzal sekeru a v kuchyni sa ňou zahnal na matkinho druha, mieril mu rovno na hlavu. Muž sa našťastie bránil a čepeľ sekery mu porezala ruku. "Ide o veľmi nepriaznivé sociálne pomery, v ktorých vyrastal, plus alkohol sa celkovo podpísal na nešťastí," uviedol obhajca Peter Ďurica.

Ďalšie vážne vyhrážky si vypočul známy z rovnakej dediny. Keď Denisovi nechcel dať cigaretu, mladý muž kričal, že mu podreže ženu a deti, keď on pôjde do nočnej služby. Sudcovia mu všetko spočítali, 5-ročný trest považujú za adekvátny. "Ja to nekomentujem, rozhodnutia súdu sa nekomentujú," vyjadril sa obhajca. 

24-ročný Denis bol už päťkrát súdne trestaný. Za mrežami nakoniec skončil aj druh jeho mamy. Mladý muž má veľký problém s alkoholom a bude sa musieť liečiť. "Myslím si, že trest prijíma s pokorou a uvedomuje si, že sa musí liečiť protialkoholickou liečbou ústavnou formou," dodal Peter Ďurica.

Muž v okrese Trebišov použil sekeru ako zbraň na policajtov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy