Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Bez vodičského a s alkoholom v krvi. S autom vyletel zo zákruty a skončil v priekope
Zdielať na

Bez vodičského a s alkoholom v krvi. S autom vyletel zo zákruty a skončil v priekope

Zdroj: noviny.sk

OČOVÁ / Za volant si sadol aj napriek tomu, že nemá vodičský preukaz a navyše bol pod vplyvom alkoholu. Okolo štvrtej ráno havaroval neďaleko Očovej. Nezodpovedný vodič viezol dvoch mladých ľudí. Auto skončilo v priekope.

Návrat zo zábavy nedopadol, ako si predstavovali. Cestovali do Očovej, no domov nedošli. Auto v miernych zákrutách zišlo z cesty a prevrátilo sa do priekopy. A to doslova pár kilometrov pred cieľom. 25-ročný muž viezol v aute dvoch mladých ľudí, dievča a chlapec sa zobudili na náraz. "Ja som celú cestu spal, až po náraze ma to strhlo a zobudil som sa," tvrdí účastník nehody.

Mladý muž, ktorý auto šoféroval, sa zodpovedne nezachoval, za volant si sadol, hoci nebol triezvy. Oči nedokázal udržať otvorené ani počas toho, ako policajti od neho zisťovali podrobnosti. V policajnom aute dokonca zaspal. "Vodič sa po nehode podrobil dychovej skúške na alkohol, pričom nameraná hodnota u neho predstavovala 1,28 promile alkoholu," informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v BB Petra Kováčiková. 

Spolujazdkyňu, ktorá sedela na zadnom sedadle, na mieste ošetrili záchranári. Mladého muža, ktorý šoféroval, policajti zadržali a skončil v policajnej cele. "V súvislosti s nehodou bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a za marenie výkonu úradného rozhodnutia," vysvetľuje Kováčiková. 

Za volant sadol aj napriek zákazu šoférovať

Podľa polície 25-ročný muž viedol vozidlo bez vodičského oprávnenia a v čase, kedy mal uložený zákaz viezť motorové vozidlá. "Napriek neustálym opatreniam a odporúčaniam zo strany polície stále sadajú za volant vodiči, ktorí si neuvedomujú, aké následky môže mať ich konanie. Za posledné obdobie došlo v Banskobystrickom kraji k vážnym tragickým dopravným nehodám, pri ktorých prišli o život nevinní ľudia a to práve vinou nezodpovedných vodičov," Kováčiková. 

Smrteľná nehoda. Vodič v plnej rýchlosti nabúral do betónového piliera. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy