Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Policajná razia NAKA na strednom Slovensku. Cieľom akcie bolo zadržať páchateľov ozbrojených lúpeží
Zdielať na

Policajná razia NAKA na strednom Slovensku. Cieľom akcie bolo zadržať páchateľov ozbrojených lúpeží

Na strednom Slovensku vykonala národná protizločinecká jednotka policajnú raziu s cieľom chytiť páchateľov ozbrojených lúpežných prepadnutí.

BANSKÁ BYSTRICA / Priamo v Banskej Bystrici skoro ráno zasahovali kukláči aj príslušníci NAKA. Počas akcie s krycím názvom Trezor zadržali dvoch mužov. Podľa polície ide o páchateľov ozbrojených lúpeží vo viacerých krajoch.

Národná protizločinecká jednotka s Krajským riaditeľstvom Policajného zboru v Banskej Bystrici v sobotu vykonala policajnú akciu „Trezor“. Cieľom tejto razie bolo zadržanie páchateľov ozbrojených lúpeží vo viacerých krajoch Slovenska. 

O šiestej ráno sa ulicou ozvalo rinčanie skla, ozbrojení kukláči vtrhli do domu jedného z mužov, ktorého mali kriminalisti dlhšie na muške. 40-ročný Marek, ale aj jeho o dva roky mladší komplic, skončili za pár minút s putami na rukách. ​V tejto súvislosti zadržali dve osoby z Banskej Bystrice."Zadržali sme podozrivých Bystričanov Mareka V. (40) a Pavla Š. (38)," informuje o razii polícia na svojej Facebookovej stránke

Viacero podobných prípadov

Niekoľko hodín zaisťovali kriminalisti na mieste stopy súvisiace s prípadmi ozbrojených lúpeží. Tie mali podľa polície zadržaní muži spáchať vo viacerých krajoch Slovenska. Boli vždy ozbrojení, podľa polície mali samopal a sekeru. Od začiatku roka sa v Banskobystrickom kraji udialo viacerých veľmi podobných prípadov. Napríklad trezor s peniazmi ukradli maskovaní páchatelia v apríli z čerpacej stanice vo Zvolene. Krátko pred deviatou večer rozbili sekerou okno na kancelárii, hoci hneď vedľa v predajni boli v tom čase zamestnanci aj zákazníci.

Vo februári zmizol za podobných okolností bankomat z obchodu vo Vlkanovej. Znova o deviatej večer rozbili páchatelia dvere a nevadila im ani krčma plná zákazníkov, ktorá je od obchodu oddelená iba stenou. Ďalšie dva prípady, kedy zmizli trezory z predajní, sa odohrali ešte v januári v Banskej Bystrici. Podľa polície majú dnes ráno zadržaní muži prsty vo februárovom prepade záložne v Žiari nad Hronom. Zamestnankyňu vystrašili so samopalom a sekerou v ruke. Ukradli zlato a 20 tisíc eur.

Keďže je prípad momentálne v procese vyšetrovania aj v spojitosti s inými prípadmi, viac informácií zatiaľ polícia neposkytla. "Aktuálne vykonávame procesné úkony v súvislosti aj s ďalšími prípadmi, viac preto teraz nie je možné povedať," približuje vo svojom stanovisku polícia. 

Z bežnej akcie sa stala dráma. Muž zaútočil na policajtov sekerou. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy