Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Lúpež v bratislavskom boteli zachytená na kamere. S jeho vypátraním môžete pomôcť aj vy!
Zdielať na

Lúpež v bratislavskom boteli zachytená na kamere. S jeho vypátraním môžete pomôcť aj vy!

Na záberoch bezpečnostnej kamery je vidieť muža, ktorý si behom chvíľky prilepšil o stovky eur.

BRATISLAVA / Na lodi si zlodej v priebehu niekoľkých sekúnd prilepšil o stovky eur. Zatiaľ neznámy páchateľ dnes ráno navštívil plávajúci hotel v Bratislave. Bezpečnostná kamera zachytila muža, ktorý by mohol pomôcť objasniť tento incident.

Zlodejom je pravdepodobne úplne jedno, že čo ukradnú, kde a dokonca aj o koľkej. Svoje o tom vie recepčná z botela na Dunaji."Stalo sa to desať minút pred siedmou hodinou ráno, odovzdali sme si zmenu, zamkli sme tieto dvere na recepcii. A zrazu sme zbadali z raňajkovej reštaurácie, že vychádza nejaký človek, chlap v šiltovke, v čiernom tričku, v rifliach a bielych botaskách z našej lode," tvrdí recepčná botela. 

Pomôcť môžete aj vy

Na vyššie-priloženom videu je vidieť zábery, vďaka ktorým by sa dalo pomôcť pri identifikovaní muža počas krádeže. Recepčná si s kolegyňou len vymenila potrebné informácie pri striedaní sa v službe. Tento čas využil páchateľ na odcudzenie peňaženky. "Zbehla som po schodoch dolu, sa pozrieť, že čo sa deje, že či je v poriadku recepcia a našla som roztvorenú moju kabelku, ktorú som mala položenú za recepčným pultom a vlastne moju peňaženku, ktorú mi odcudzil ten človek som mala položenú v takej ešte menšej kapsičke a pozriem do vnútra a...bez peňaženky. Zobral mi doklady, osobné doklady a dosť vysokú finančnú hotovosť," vysvetľuje recepčná. 

Muž vošiel na recepciu, najprv si chvílu obzeral odstavenú kolobežku, potom si sadol k veciam oproti recepcii, sám sa ponúkol cigaretou a prešiel k pultu. "Viete čo, tomu človeku stačilo pár sekúnd na to, aby ma takto okradol. Bola by som rada, keby sa aspoň tie doklady našli. Bola tam aj bankomatová karta, ktorú som musela hneď zablokovať a s finančnou hotovosťou som sa už bohužiaľ rozlúčila," dodáva recepčná. 

Trestný čin krádeže 

"Vami uvedeným prípadom sa zaoberá príslušný útvar v pôsobnosti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I. V tejto súvislosti poverený príslušník začal trestné stíhanie pre trestný čin krádeže. Po neznámom páchateľovi policajti v súčasnosti pátrajú," informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Bratislava Veronika Slamková. 

Ak ste muža na záberoch spoznali, kontaktujte políciu alebo nám pošlite aj anonymný email na krimi@joj.sk. 

Jaroslav Klinka priznal sa k lúpeži v dome právnika Ernesta Valka. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy