Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Streľba na sídlisku Petržalka: Podozrivý muž prišiel na miesto taxíkom, policajtov ohrozoval nožom
Zdielať na

Streľba na sídlisku Petržalka: Podozrivý muž prišiel na miesto taxíkom, policajtov ohrozoval nožom

Archívna reportáž

K streľbe v centre Bratislavy došlo aj pred pár týždňami. Pozrite sa, čo sa na známej ulici odohralo

BRATISLAVA / Na známom sídlisku Petržalka v Bratislave sa vo štvrtok večer strieľalo. Polícia sa snažila zadržať podozrivého muža z krádeže, ktorý na Znievsku ulicu prišiel náhodne, taxíkom. Aj napriek opakovaným výzvam policajtov, nereagoval. Do jedného z policajtov dokonca narazil autom.

K streľbe došlo oko ôsmej večer na Znievskej ulici.  "Na uvedenom mieste sa mal podľa zistených informácií nachádzať motocykel odcudzený dňa 02.07.2019 na Klatovskej ulici a takisto muž, podozrivý z jeho krádeže, na ktorého bol prokurátorom udelený súhlas na zadržanie," informovala polícia, ktorá motorku na mieste aj našla. 

Počas toho, ako polícia zaisťovala motorku, na miesto prišiel taxík - modrá Dacia. Na spolujazdcovi sedel 29- ročný muž, ktorý je z krádeže podozrivý. Policajti okamžite konali a vyzvali vodiča, aby zastavil. Ten ale vybehol z auta. V tom momente si podozrivý presadol na miesto vodiča a snažil sa uniknúť, pričom narazil do jedného z policajtov. "Boli voči nemu v zmysle zákona o Policajnom zbore použité donucovacie prostriedky, a to hmaty, chvaty, údery a kopy sebaobrany za účelom jeho vytiahnutia z vozidla, pričom muž kládol aktívny odpor a vozidlo sa stále pohybovalo smerom vpred," uviedla ďalej polícia. 

Polícia SR

Policajti boli preto nútení použiť zbraň a trikrát vystrelili do predného kolesa auta. Podozrivého následne zadržali, počas zatýkania stále kládol odpor a policajnú hliadku ohrozoval aj nožom." V súvislosti s použitím donucovacích prostriedkov boli mužovi spôsobené poranenia, ktoré si vyžiadali jeho ošetrenie v nemocnici. K zraneniu iných osôb nedošlo," dodala polícia.  

Vyšetrovateľ v prípade už začal trestné stíhanie vo veci trestného činu útoku na verejného činiteľa. Dvadsaťdeväťročný muž je momentálne v cele zadržania. "Ďalšie okolnosti prípadu sú v súčasnosti aj naďalej predmetom vyšetrovania policajtov Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave V."

K streľbe došlo aj v Púchove. Prehovorili svedkovia:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy