Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Ďalšia tragédia na cestách. Pri havárii zomrel mladý policajt
Zdielať na

Ďalšia tragédia na cestách. Pri havárii zomrel mladý policajt

Pri dopravnej nehode došlo k tragédii, nehodu neprežil mladý policajt

DETVA / Neďaleko Detvy vyhasol v noci život iba 23-ročného policajta. V aute viezol aj svoju priateľku. Ich vozidlo vyletelo z cesty, prevracalo sa a skončilo na lúke. Mladej žene sa podarilo dostať na cestu a privolať pomoc.

Stalo sa to neskoro v noci, na ceste medzi Pstrušou a Detvou. Po polnoci už boli cesty prázdne a tak zatiaľ chýbajú svedkovia, ktorí by o nehode vedeli niečo povedať. Zo zatiaľ nejasných príčin skončilo auto, ktoré šoféroval 23-ročný policajt, desiatky metrov od cesty. Bolo to jeho súkromné auto, viezla sa s ním aj jeho priateľka.

Auto sa nekontrolovateľne prevracalo, preletelo pomedzi stromy a skončilo na lúke, kde dopadlo na bok. Mladej žene sa z havarovaného auta podarilo dostať a pre svojho priateľa hľadala pomoc. Na ceste jej zastavili okoloidúci vodiči, privolali záchranárov aj hasičov.

"Vodič vozidla sa nachádza v zadnej časti vozidla, je tam zakliesnený. Vyslobodili sme ho, spolujazdkyňa už bola na ceste," vysvetľuje Jozef Adamec z Hasičského a záchranného zboru. 

Žiaľ, mladému policajtovi sa už pomôcť nedalo. Zraneniam podľahol na mieste. Jeho priateľka bola v šoku a policajtom nedokázala opísať, čo sa pod nehodu podpísalo. Záchranári ju previezli do nemocnice, je mimo ohrozenia života."Žiaľ, muža sa nepodarilo zachrániť, lekár musel konštatovať smrť," približuje hovorkyňa OS ZZS Alena Krčová. 

Vyšetrovanie prebrala inšpekcia

Keďže bol vodičom policajt, vyšetrovanie prebrala policajná inšpekcia. "Prípad prevzal vyšetrovateľ úradu vyšetrovateľ inšpekčnej služby, príčina dopravnej nehody aj miera zavinenia sú predmetom vyšetrovania," informuje hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov. 

Ešte v noci bol na mieste aj znalec z odboru dopravy, ktorého posudky budú pre vyšetrovanie dôležité, skúmať budú aj to, či mala posádka v aute zapnuté bezpečnostné pásy.

Mladík neprežil pád z druhého poschodia. Jeho matka skončila s bodnými zraneniami v nemocnici. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy