Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Auto skončilo v priekope, no vodiča nikde. Na mieste našli len opitého muža, ten tvrdí, že nešoféroval
Zdielať na

Auto skončilo v priekope, no vodiča nikde. Na mieste našli len opitého muža, ten tvrdí, že nešoféroval

LIPTOVSKÝ TRNOVEC / Neďaleko Liptovského Trnovca skončilo včera podvečer osobné auto v priekope. Jeho vodič mal z miesta nehody ujsť. Tvrdil to muž, ktorého našli policajti v blízkosti vozidla.

Po príjazde záchranárov sa na mieste nehody nachádzal už len ľahko zranený, údajný spolujazdec. "Muž utrpel ľahšie poranenie v oblasti hlavy a ľavej dolnej končatiny. Po ošetrení bol prevezený do nemocnice v Liptovskom Mikuláši," informuje hovorkyňa záchranárskej skupiny Katarína Načiniaková. 

Policajti mu namerali v dychu 2,5 promile alkoholu. Za volantom tmavozeleného automobilu typu Volkswagen však údajne nesedel, šoférovať mal jeho synovec. Pravdivosť tejto verzie začali ihneď preverovať policajti. Ako prvé prehľadali policajti okolité húštiny, vodiča tu však nenašli.

Ešte včera navštívili aj jeho príbuzných, no s mladíkom sa im skontaktovať nepodarilo. Podľa svedkov prešiel Volkswagen približne kilometer z Liptovského Trnovca smerom na Liptovský Mikuláš a skončil v priekope. Bolo veľkým šťastím, že na tejto v letnej sezóne mimoriadne frekventovanej ceste, nešlo v tom okamihu oproti iné vozidlo alebo cyklista.

"Predmetom objasňovania priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky je okrem okolností vzniku dopravnej nehody aj zisťovanie jej vinníka," vysvetľuje krajská hovorkyňa PZ v Žiline Jana Balogová. 

Plne naložený kamión s potravinami a spotrebným tovarom do supermarketu nedorazil. Vodič pravdepodobne dostal mikrospánok a zišiel do priekopy. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy