Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Dala pokyn na výrub stromov, povolenie však nemala. Súd ženu odsúdil na podmienečný trest
Zdielať na

Dala pokyn na výrub stromov, povolenie však nemala. Súd ženu odsúdil na podmienečný trest

POVAŽSKÁ BYSTRICA / 52-ročnú invalidnú dôchodkyňu odsúdil súd za to, že dala pokyn na výrub stromov v parku v Považskej Bystrici. Žena na súd neprišla pre vážne zdravotné problémy.

K zemi išlo vtedy 91 prevažne listnatých stromov. Ľudmila mala dať pokyn na ich výrub a to aj napriek tomu, že na to nemala povolenie.

"Jednalo sa o kombináciu niektorých náletových drevín, medzi nimi aj poškodených, ale rozsah toho výrubu bol pomerne veľký, mohol byť urobený s väčšou citlivosťou," vysvetľuje svedok Michal Zábojník. Mesto žiadalo za nelegálne vyrúbané stromy náhradnú výsadbu

"Predovšetkým na tom svahu, kde bol ten výrub, bolo by tam treba dať také dreviny, ktoré by zastabilizovali breh. Evidentne vykazuje charakter zosuvného územia, trebalo by to zapojiť tak, aby na tú cestu netiekla hlina," hovorí Pavol Petrík z OÚ ŽP Považská Bystrica. 

Obvinená žena na pojednávanie zo zdravotných dôvodov neprišla. Súd požiadala, aby sa konal v jej neprítomnosti. Prokurátorka predniesla obžalobu, dovedna vypovedalo 5 svedkov. 

Po vypočutí svedkov sudca vyniesol rozsudok. Ženu odsúdil na podmienečný trest. Spoločenská hodnota vyrúbaných drevín bola vyčíslená na takmer 90 tisíc eur. 

Bývalý šéf mafie Borža je presvedčený, že svoj dlh spoločnosti splatil. Chce ísť na slobodu. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy