Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V dome strelca Martina C., ktorý strieľal na diskotéke, zasahovali kukláči
Zdielať na

V dome strelca Martina C., ktorý strieľal na diskotéke, zasahovali kukláči

Archívna reportáž

DULOV / V rodičovskom dome strelca Martina C., ktorý 22. júna strieľal na diskotéke v obci Horovce, zasahujú kukláči. Podľa informácií TV JOJ priviezli ráno na miesto aj samotného strelca, a to v putách a v sprievode kukláčov.

V čase prehliadky rodičia Martina C. doma neboli. V dedine ich podľa informácií TV JOJ nevideli už takmer týždeň. 

Podľa informácií TV JOJ z prostredia polície hľadali kukláči v dome a v humnách zbrane a náboje. Z dvora skutočne aj odnášali krabicu, ktorej obsah zatiaľ známy nie je. Policajné prezídium sa ale k úkonom do uzávierky nevyjadrilo. "Policajti NAKA v pondelok vykonávajú domové prehliadky v rámci trestnej veci vraždy a nedovoleného ozbrojovania, z ktorých spáchania je toho času obvinený M. C. za účelom zaistenia vecí dôležitých pre trestné konanie. Vzhľadom na skutočnosť, že tieto doposiaľ neboli ukončené, nie je možné poskytnúť bližšie informácie," uvádza sa vo vyjadrení Prezídia Policajného zboru SR. 

Výstrely z krátkej guľovej zbrane sa ozvali 22.júna po pol štvrtej ráno na diskotéke, ktorú organizujú hasiči. Zábava práve končila. "Ja som počula akoby petardy, nevedela som, čo sa deje," opísala svedkyňa. Jakub, ktorého mal útočník trafiť do oblasti hrudníka, bol podľa svedkov na mieste mŕtvy. 

Martin C. ťažko zranil ďalších dvoch chlapcov. Druhá obeť, 22-ročný Martin, podľahol zraneniam tri dni po streľbe v bratislavskej nemocnici. Z troch chlapcov nakoniec prežil iba jeden, 19-ročný Jakub, ktorého mal zasiahnuť do brucha.

Strelcovi hrozí výnimočný trest

"Vyšetrovateľ obvinil Martina C. zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami v súbehu s obzvlášť závažným zločinom vraždy, z časti dokonaným a z časti v štádiu pokusu," uviedol 23. júna polícia. Hrozí mu až 25 rokov. 

Strelec putoval do väzby. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy