Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
VIDEO: Muž sa prezliekol za policajta, na benzínkach tankoval zadarmo
Zdielať na

VIDEO: Muž sa prezliekol za policajta, na benzínkach tankoval zadarmo

PRAHA / Falošný policajt tankuje na čerpacích staniciach a odchádza bez platenia. Takýto prípad riešia jeho skutoční nefalšovaní kolegovia v Česku. Zaznamenali už dva takéto prípady a vyzývajú ďalších majiteľov čerpacích staníc s podobnou skúsenosťou, aby sa im prihlásili.

Na jednu z českých benzínových púmp prišiel Peugeot s falošnou poznávacou značkou. Z auta vystúpil muž, ktorý sa začal prezliekať do uniformy policajta, za všetko hovorí žltý nápis na jeho chrbte. Muž následne natankoval a namiesto zaplatenia, ušiel. Falošný policajt natankoval aj na benzínke v obci Lety pri Prahe. "Bolo to jasné, že to nebude policajt. Skôr si z nich niekto robil srandu," vyjadrila sa pani Michaela, pumpárka. 

Pretože doposiaľ majú policajti zadokumentované len dva prípady, pri ktorých falošný policajt natankoval plnú nádrž, škoda nepresahuje 5000 českých korún (200 eur). Pravdepodobne by tak vyviazol s pokutou za priestupok.

Obe pumpy sú ale tesne vedľa seba, policajti veria, že muž mohol týmto spôsobom natankovať viackrát a hľadajú ďalších poškodených majiteľov benzíniek. "Totožnosť muža poznáme. Pátrame po prípadných ďalších poškodených. V prípade odsúdenia hrozí za trestný čin krádeže trest odňatia slobody na 2 roky. Pokiaľ sa ale bude jednať o recidivistu je to trest odňatia slobody na 3 roky," uviedla policajná hovorkyňa Marcela Pučelíková. 

Čo by ale mohlo mužovi priťažiť je použitie policajnej uniformy, tam už sa totiž jedná o protiprávne jednanie. 

Falošní policajti úradovali aj na Slovensku. Viac v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy