Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Nešťastie na tajchu Klinger. Na hladine našli okoloidúci plávať telo muža
Zdielať na

Nešťastie na tajchu Klinger. Na hladine našli okoloidúci plávať telo muža

Archívna reportáž

Bezvládne telo na hladine Klingera našli ľudia počas rannej prechádzky

BANSKÁ ŠTIAVNICA / Tragédia na strednom Slovensku. V jednom z tajchov pri Banskej Štiavnici sa utopil 48 ročný muž. Jeho bezvládne telo ešte aj s batohom na chrbáte našli dnes ráno neďaleko brehu. Okolnosti nešťastia vyšetruje polícia.

Bezvládne telo na hladine Klingera našli ľudia počas rannej prechádzky. Podľa oblečenia a aj batoha, ktorý mala obeť stále na chrbáte, domáci ihneď vedeli, že voda v tajchu sa stala osudnou pre 48-ročného Banskoštiavničana.

Susedia sa s ním stretli v sobotu večer, keď na tajchu otvárali sezónu. "Včera tu bol začiatok sezóny, tu sedel hore pri bufete," hovorí suseda. Zrejme musel do vody spadnúť, keď sa v noci vracal domov. Muž býval neďaleko od miesta nešťastia. "Osoba bola nájdená cca pol metra od brehu, hasiči ho vytiahli a odovzdali polícii," približuje Anton Golian z HaZZ Banská Štiavnica. 

Polícia miesto ohradila páskou a okolnosti nešťastia vyšetrujú. "Cudzie zavinenie predbežne vylúčili a nariadená bola zdravotno bezpečnostnú pitvu," informuje o situácii hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Banskej Bystrici Mária Faltániová. Polícia v tomto prípade začala trestné stíhanie pre usmrtenie. 

Len nedávno sme vás informovali o podobnom prípade. Na Slnečných jazerách v Senci hľadali potápači telo muža, po ktorom ostali na brehu len jeho veci. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy