Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Neohľaduplní motorkári zachytení na kamere! Ohrozujú nielen seba, ale aj všetkých navôkol
Zdielať na

Neohľaduplní motorkári zachytení na kamere! Ohrozujú nielen seba, ale aj všetkých navôkol

Vodič autokamerou zachytil dvoch nezodpovedných motocyklistov, ktorí ohrozujú ostatných i seba

LEVICE / Do redakcie sa nám ozval pobúrený vodič. Autokamerou zachytil dvoch nezodpovedných motocyklistov, ktorí boli podľa evidenčných čísel z okresu Levice. Teraz vám ukážeme zábery nebezpečných situácií, ktoré sa mohli skončiť nehodou.

Motocyklista ho predbieha na plnej čiare, spoza zákruty prichádza ďalšie vozidlo."Bolo zjavne vidieť, že musel brzdiť a len tak tak, že sa zaradil predo mňa," opisuje situáciu vodič auta s kamerovým záznamom. Zábery sme ukázali aj dlhoročnému pretekárovi a zároveň inštruktorovi autoškoly. Len neveriacky krútil hlavou.

Bolo podľa neho nelogické predbiehať na takomto mieste."Ohrozil nielen seba, ale aj protiidúceho vodiča, aj vodiča, ktorého predbiehal. My v autoškole žiakov učíme , že pokiaľ vy nevidíte, čo je za zákrutou, tak aby ani nezačali predbiehať," vysvetľuje majiteľ autoškoly Ľudovít Polák. 

Toto však nebol jediný prešľap, ktorý sa tomuto divákovi podarilo zaznamenať. Dvaja motorkári takmer spôsobili dopravnú nehodu a to priamo v obci. "Začali predbiehať cez plnú čiaru akurát, keď taxík odbáčal doľava. V poslednej chvíli zabrzdili. Toto bola taká nebezpečná situácia," dodáva vodič auta. 

Tentokrát mali šťastie 

V taxíku dokonca sedelo aj dieťa. Všetko sa napokon skončilo šťastne. "Dá sa povedať, že tí motorkári mali aj šťastie, že to skončilo tak, ako to skončilo. Že včasným zabrzdením zareagovali," verí Polák. 

Nie vždy to tak ale môže byť. Motocyklisti stále patria medzi najzraniteľnejších účastníkov cestnej premávky. "Tí, ktorí sa tam zbadajú na tom videu, nech si uvedomia, čo robia a možno sa do budúcnosti poučia," odkazuje vodič auta. 

Za posledných sedem dní na ceste zomrelo 14 ľudí. Ďalšou obeťou bol motorkár pri obci Mýtna. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy