Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Za posledných sedem dní na ceste zomrelo 14 ľudí. Ďalšou obeťou bol motorkár pri obci Mýtna
Zdielať na

Za posledných sedem dní na ceste zomrelo 14 ľudí. Ďalšou obeťou bol motorkár pri obci Mýtna

MÝTNA / Po tom, čo za sedem dní zomrelo na cestách 14 ľudí, prijala polícia tvrdé opatrenia. Aj napriek tomu sa ďalšia tragédia. Po nehode pri obci Mýtna zomrel v piatok motorkár.

Účastníkmi dopravnej nehody boli motocyklista a vodič osobného auta. Obidvaja boli z okresu Košice a obidvaja smerovali od Detvy do Lučenca. Motorkár pred obcou Mýtna predbiehal kolónu áut. To isté chcel zrejme urobiť vodič auta. "Vodič OMV začal predchádzať pred sebou idúcu kolónu áut v čase, keď už bol predchádzaný 36-ročným motocyklistom, pričom došlo k bočnej zrážke," informovala Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. 

"Ja som ho v späťáku vôbec nezaregistroval," uviedol vodič automobilu. Po tom, čo došlo k stretu motorky a auta, motorkár stratil kontrolu nad riadením a vyletel mimo cesty. Dopadol na lúku, jeho stroj o niekoľko metrov ďalej. "Prišiel som k nemu. Dýchal sám, mal aj tep, oči mal vyvrátené ale dýchal," opísal ďalej udalosti vodič. 

Košičan komunikoval ešte aj po príchode pozemných záchranárov a hasičov. Vonkajšie zranenia podľa svedka nemal. "Pacient pri nehode utrpel ťažké poranenia. Bol v opatere posádky rýchlej lekárskej pomoci, ktorá ho napojila na umelú pľúcnu ventiláciu, ktorá ho odovzdala leteckým záchranárom," povedala Katarína Načiniaková, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica.  Pri tvrdom páde však zrejme utrpel vážne vnútorné zranenia. Vo vrtuľníku sa jeho stav výrazne zhoršil, museli ho oživovať. Zraneniam ale nakoniec podľahol po prílete do banskobystrickej nemocnice. "Vyšetrovanie dopravnej nehody prevzal vyšetrovateľ. Na mieste bol aj znalec z odboru cestnej dopravy, ktorý bude skúmať príčinu aj mieru zavinenia," dodala Mária Faltániová. 

Výlet po Európe sa pre partiu motorkárov zo Škótska skončil tragicky. Jeden sa už domov nevráti:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy